I en pressemelding melder gruppa at de slapp sin nye EP, «Vi spring av sted», forrige uke, fredag 16. juni. De har gjennom flere år jobbet seg frem som et solid liveband, og fra å være en gjeng på musikklinja til å bli voksne musikere, har de opparbeidet seg et bredt repertoar og et energisk sceneshow.

Bandet består i disse dager av Silje Sagmyr Werness (trombone) og Magnus Teigseth Morken (trommer), som begge er orkdalinger, samt Ellen Sofie Steen på vokal, Vegard Hauknes Hasfjord på altsaksofon, Lars Emil Haugen på barytonsaksofon, Erlend Ola Volden Lauvås på trompet, Even Brobak på synthesizer, Magnus Munkeby Forbord på elektrisk gitar, og Nina Bendiksen på bass.

Om EP-en, har trombonist Silje S. Werness dette å si:

– Det er den første utgivelsen med ny vokalist, og flere av bandmedlemmene har vært med å lage låtene denne gangen. Sjangermessig er det kanskje blitt litt mer rock, men vi har selvsagt fortsatt med masse elementer fra ska. Låtene på EP-en spenner seg fra kjærlighetsballade med reggae til hurtig ska-rock med litt punk.

Bandet gikk gjennom et vokalbytte i fjor høst, og dette er den nye vokalistens, Ellen Sofie Steen, første utgivelse med bandet.

– Det som er annerledes med å jobbe med ellen kontra Trude er at Ellen er helt fersk når det kommer til å synge i band og jobbe i studio, mens Trude har mange år med erfaring på dette. De er jo også to helt forskjellige personer, så vi holder fortsatt på å bli kjent med Ellens styrker og svakheter, slik at vi kan spille på hennes beste sider, forteller Werness videre.

I vår har de spilt inn fem låter i Sørgården studio på Ler, og resultatet av dette ble denne EP-en. Den markerer en ny start for gruppa, med flere nye bandmedlem og låtskrivere, og med den nye vokalisten, har musikken deres fått en helt ny glød.

Låta «Første blikk» ble sluppet som singel i mai, og skiller seg ut ved at den er en kjærlighetsballade. Resten av EP-en bærer preg av blant annet hurtighet, liv, og masse energi. Med andre ord det som ofte kjennetegner ska-sjangeren. Her får vi pop, rock, ska, og reggae, lett krydret med punk og jazz, og hele gildet kan gjerne nytes på en varm sommerkveld.

SKA-frika har siden oppstarten i 2009 gitt ut to plater og spilt over 200 konserter. Bandets høydepunkt kom i 2011 da de ble kåret til trøndersk mester i pop og rock.