Trailer for «Airplane!» fra 1980.

Airplane!

En crazy fly-komedie.

«Airplane!» er en amerikansk komifilm fra 1980. Den er fylt med stjerner, som Kareem Abdul-Jabbar, Lloyd Bridges, Peter Graves, og Leslie Nielsen.

Handlingen foregår ombord på et passasjerfly mellom New York og Chicago. Passasjerer og besetning utgjør en broket forsamling, blant dem en pilot med tvilsomme, seksuelle tilbøyeligheter, to religiøse fanatikere, en syngende flyvertinne, og en lege med Pinocchio-syndrom. Annenpiloten ligner veldig på en kjent basketballspiller.

Til middag får de valget mellom kjøtt og fisk, og på kort tid har de som valgte fisk, blitt matforgiftet. Dette inkluderer begge pilotene. Den eneste ombord som kan redde dem nå, er den gamle kampflyveren, Ted Striker, men han har ikke fløyet på mange år, og har ingen erfaring med jumbojeter. I tillegg har han flyskrekk, på grunn av traumatiske krigsopplevelser. Den eneste grunnen til at han i det hele tatt er på flyet, er på grunn av flyvertinna Elaine, sin tidligere kjæreste.

Han lar seg etterhvert overtale, med Elaine som annenpilot. I mellomtiden forbereder flyveledere i Chicago seg på å lose dem trygt ned på bakken ved å kommunisere over sambandet, noe som kompliseres ved at den blir ledet av en gammel kjenning av Ted fra krigens dager …

Filmen er en parodi på katastrofefilmer, og handlingen er inspirert av «Zero Hour!» fra 1957. Den ble svært godt mottatt av anmelderne, og har høy score hos kritikerene Roger Ebert og Leonard Maltin.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Storlag på eldredagen

29. september arrangeres den tradisjonelle eldres dag på Grøtte samfunnshus i Orkdal.

- Ikke vært med på noe så stort før

Aurora Jobotten Dahl (16) går på scenen i Orklahallen før stjernene. Det gleder hun seg til.

Salmer på reisens lutt

- Nei da, det er ikke skrivefeil

Leder 23. september

Voldsomt press

Svært mange unge i dag går konstant rundt i ei stressboble uten mulighet til den minste lille mentale pustepause

Klar for siste og største etappe

Starter brubygginga om ca. ett år.

Vært med på ei rivende utvikling

Møller Bil Orkdal har markert 30-årsjubileum og feiret seg selv og kundene denne uka.