Sesongen ved Trøndelag Teater starter med en skikkelig komedie, Panikk i kulissene. Her går alt galt.

Med skuespillere som blant andre Olve Løseth og Mads Bones har Trøndelag Teater virkelig vist at de kan kunsten med komedier og med å få folk til å le.

Panikk i kulissene

Det er nettopp det denne forestillinga, Panikk i kulissene, av Michael Frayn handler om. Dette er komedie av beste sort der vi møter de klassiske komediekarakterene; en nevrotisk og intellektuell regissør, en pensjonert og alkoholisert skuespiller, en superoptimist, en som glemmer replikkene, en skikkelig kverulant og en overarbeidet inspisient. Og så er det dem som er så vakre at de har bare utseende å spille på.

Intrigene blomstrer

Når slike typer skal sette opp et teaterstykke, går det meste galt og intrigene oppstår i full virak blant primadonnaer, skuespillere som stadig glemmer replikkene sine og andre som bare virrer rundt omkring på scenen.

Ifølge teateret selv er dette en vaskeekte teaterkomedie og en salig teaterlek der alle strever med de små tingene i livet for til slutt å ende opp som en parodi på seg selv.

Stykket er oversatt av Svein Sturla Hungnes. Regi er ved Øyvind Osmo Eriksen/Øyvind Brandtzæg. Skuespillerne er Vetle Bergan, Mari Hauge Einbu, Stine Fevik, Kenneth Homstad, Christian Ruud Kallum, Ida Cecilie Klem, Janne Kokkin, Karl-Vidar Lende og Olve Løseth.

Stykket spilles på Hovedscenen, og har premiere 2. september.