Jo Sverre er årets gjesteartist på Eggkleiva mannskor sitt populære førjulsshow 24. og 25. november i Børsa samfunnshus.

Topper showet

År etter år har Eggkleiva mannskor fylt samfunnshussalen og Skaunhallen med sine populære førjulsshow. Selv om koret for de fleste publikummere står stødig på egne bein og har sin trofaste fanskare, topper de alltid førjulsshowet med en eller flere gjesteartister. Her overrasker de ofte med å hente inn gode, talentfulle artister som den store hop av det lokale publikummet, kanskje ikke har hørt live så altfor ofte.

Slipper plate

I år er det den svært så talentfulle Jo Sverre Sande fra Rindal som er korets gjesteartist. Med sine 26 år er han den yngste gjesteartisten koret har hatt på sine show. Til tross for sin unge alder, har han allerede en lang musikalsk karriere bak seg og blir spådd en lysende karriere. Denne høsten er han også plateaktuell med CD-en «Ostoppele» som blir sluppet 15. september.

Ikke et mannskorøye var tørt da Eggkleiva mannskor hørte Elise Eid synge. Nå er hun korets gjest på årets førjulsshow.

«Ostoppele»

Jo Sverre som har sin bakgrunn fra det Follo-baserte bandet Swiks, gikk senere solo og har nå sitt eget nye band. Sommeren 2016 mottok han stipend på Musikkfest Trondheim, som en av de mest lovende artistene i Midt-Norge. Han har spilt under Trondheim Calling, og denne høsten spilte han også på Pstereofestivalen. Flere av låtene hans, som «Takka fer det oss ha fått» og «Ka om», er ofte å høre på riksdekkende radio .

Jo Sverre synger på rindalsdialekt og defineres i visepopsjangeren.

- Kombinasjonen Jo Sverre og Eggkleiva mannskor kan vise seg å bli aldeles «Ostoppele», noe som også er tittelen på Jo Sverres plate som kommer 15. september, skriver koret i ei pressemelding.

Elise fra Hølonda

Koret har også en gjesteartist i lokalt format. I år er det Elise Eid fra Hølonda, der koret ble kjent med henne under en konsert.

- Mangt et mannskorøye ble stort og vått av hennes nydelige stemme, og veien til gjesteopptreden ble kort, sier Robert Øyum-Jakobsen.

Elise, som er vokst opp i en musikalsk familie, har drevet med sang og musikk hele livet. Hun går første året på videregående, men drømmen er å jobbe med musikk. Selv beskriver hun seg som musikalsk allsidig, men er akkurat nå mest på eldre og ny popmusikk.

40 år som dirigent

Eggkleiva mannskor blir fortsatt ledet av Stein Nilsen som har ledet koret i hele 40 år.

- At Stein Nilsen er MR Eggkleiva mannskor, hersker det ingen tvil om, sier Øyum-Jakobsen.

Orkesteret er også det samme som i fjor, med blant andre Kristian Raanes, som er Jo Sverres faste gitarist. Sturla Eide bidrar ellers med å toppe orkesteret med sitt glitrende felespill.

Skal en få med seg dette etter hvert så tradisjonsrike musikkshowet, er det bare å sikre seg billetter først som sist. Med begrenset plass i Børsa samfunnshus er det nemlig rift om stolene.