«Et vakkert, tidvis poetisk, kammerspill om kjærlighet», skriver Bergens Tidende om Riksteatrets kritikerroste forestilling Albert & Anna som spilles på Orkdal kulturscene søndag 12. november .

Rammes av demens

I stykket som er skrevet av Frode Grytten, møter vi Albert og Anna som er et godt voksent par som har levd sammen hele livet. Anna rammes av demens, og forsvinner gradvis for Albert.

Rørende og vakkert

Kulturleder Arne Fagerholt som har sett utdrag av forstillinga, sier at dette er ei vakker og aktuell forestilling som han tror mange vil kjenne seg igjen i.

- Selv ble jeg veldig rørt og beveget av det jeg så. Jeg håper virkelig at den voksne delen av vårt publikum vil kjenne sin besøkelsestid på denne. Jeg tror mange vil få en rørende og vakker opplevelse, sier Fagerholt som er svært glad for at nettopp denne forestillinga kommer til Orkdal kulturscene.

Livslang kjærlighet

Frode Grytten har med denne forstillinga laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Albert & Anna er ei historie om helt vanlig kjærlighet; en type kjærlighet som ikke nødvendigvis blir sett av andre enn nettopp dem som deler den. Det handler om den enkle gleden ved å stelle i hagen sammen med noen. Å lage kaffe til noen eller ganske enkelt holde rundt noen.

Gjennom et langt samliv har Albert og Anna dyrket hagen sin akkurat som de har dyrket og stelt med hverandre. Men på livets oppløpsside forsvinner Anna stadig mer som følge av demenssykdommen. Når Anna blir borte, er Albert redd for å miste seg selv.

Varme tilbakeblikk

I forestillinga treffer de igjen Anna og Albert som unge. Det byr på humoristiske og varme tilbakeblikk som skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Den folkekjære forfatteren Frode Grytten forteller med dette ei sterk kjærlighetshistorie. Han er kjent for sine ærlige og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv. Han er blant annet mannen bak forestillingene «Bikubesong» og «Sånne som oss».

Vakker tangomusikk

Regien av Albert & Anna er ved Hildegun Riise (som nettopp besøkte oss i Kan nokon gripe inn). Tonefølgen er ved Espen Leite som er kjent for sin vakre tangomusikk.

Kari Simonsen og Sverre Bentzen spiller hovedrollene som Anna og Albert, mens Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalberg spiller dem som unge.