Orkanger

I dag melder yr.no om regn hele dagen. Ikke spesielt mye, men nok til at man merker det om man går naken. Desto mer på kvelden. 12 grader og flau vind i formiddag, 13 og svak i ettermiddag, og 16 og flau i kveld.

Tirsdag meldes det om regn hele dagen. 13 og flau vind natt og morgen, 12 på formiddagen, 13 og svak på ettermiddagen, og 14 og flau på kvelden.

Onsdag meldes det om regn hele dagen. 14 og flau vind natt og morgen, 12 på formiddagen, 15 på ettermiddagen, og 16 og vindstille på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere til 2 kaldere og flau vind i dag, 1 grad kaldere til 1 grad varmere tirsdag, og 2 til 1 grader kaldere og flau til svak vind onsdag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere tirsdag, og 1 til 4 grader kaldere onsdag.

I Rennebu meldes det om skyet og 1 til 3 grader kaldere i dag, 4 til 1 grader kaldere tirsdag, og torden til skyet, 5 til 2 grader kaldere og flau vind onsdag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere til 2 kaldere og flau vind i dag, 1 til 2 grader varmere og flau vind til lett bris tirsdag, og 1 til 2 grader kaldere og flau vind onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere til 2 kaldere i dag, 1 grad varmere og flau vind til lett bris tirsdag, og skyet til torden, 1 til 2 grader kaldere og svak til flau vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere i dag, 1 grad varmere tirsdag, og 1 til 2 grader kaldere og svak til flau vind onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og flau vind i dag, 1 grad varmere og flau vind til lett bris tirsdag, og torden til skyet og 1 grad varmere til 1 kaldere onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om god rockemusikk, fra Europa og Nord-Amerika, henholdsvis Storbritannia, USA og Canada. Ingenting å kimse ad, det vel? God er selvfølgelig subjektivt, det er nok mange som vil være uenige med meg, men her og nå gir jeg katten. Dette er musikk jeg virkelig liker, og som jeg har utsatt meg selv for en del i helgen ved å ødelegge fingrene mine med konstant tapping på strengeinstrumenter av plastikk. Ja, jeg har nok en gang tatt frem plastgitarene og blåst støvet av 360-en og kost meg med «Guitar Hero» og «Rock Band» for alle penga. Nesten overrasket over at snuten ikke har stått på døra pga. høylytt musikk etter klokken elleve, men jeg er glad til, jeg. Men nok skribling, til saken!

Først ut har vi Heart, et amerikansk rockeband som har vært gjennom mange navneskifter og medlemmer, blant andre søstrene Ann og Nancy Wilson – som for meg ER Heart. Dagens første sang er «Dreamboat Annie» fra debutalbumet med samme navn fra 1975 (Canada, 1976 USA), som eksisterer i fire forskjellige versjoner. Tre på albumet, og en egen versjon på b-siden til singelen for «Crazy on You». Sangen kan være en selvbiografisk sang for Ann, men i alle fall handler den om ei landsens jente som flytter til byen og finner ut at det ikke er som hun trodde etter all hypen byen kontra landsbygda får. Likevel er hun rede for å stå det ut og klare seg der. Dette var den første sangen deres som toppa listene for adult contemporary, noe de ikke klarte igjen før i 1986 med sangen «These Dreams».

Den andre sangen av Heart i dag, er «Alone», fra deres niende album, «Bad Animals», fra 1987. Sangen er – i motsetning til de fleste andre sangene deres – skrevet av noen andre enn bandmedlemmene, nemlig Billy Steinberg og Tom Kelly. De spilte den også inn først, og senere ble den innspilt av Valerie Stevenson og John Stamos i rollene som Lisa Copley og Gino Minelli på den amerikanske serien «Dreams», før Heart fikk tak i den. Sangen er fantastisk og vanskelig å synge, og handler om ei dame som elsker en mann som står henne nær, men hun tør ikke fortelle ham det, og når hun endelig tør, er han ikke noen steder å finne, og hun håper at han ikke er ute med en annen dame, og alt hun vil ha er ham for seg selv, alene.

Så har vi den framifrå Pat Benatar. Hun heter egentlig Patricia Mae Andrzejewski, og er en amerikansk rockeartist. Den første sangen jeg tar for meg er, «Hit Me With Your Best Shot» fra andrealbumet «Crimes of Passion» fra 1980. Tittelen til sangen, som er skrevet av Eddie Schwartz, kommer av en puteslåing-terapitime han deltok på, men er ment å tolkes svært metaforisk. Sangen er fylt med seksuell insinuasjon, men innerst inne handler den om selvtillit, og sier noe sånt som at uansett hva du kaster etter meg, kan jeg ta i mot og stå det ut. Jeg er god nok.

Fra femtealbumet «Live from Earth» fra 1983, finner vi låta «Love is a Battlefield», som var den låten (sammen med «Heartbreaker» fra debutalbumet «In the Heat of the Night» fra 1979) som gjorde at jeg forelsket meg i musikken hennes. Sangen brukes metaforiske krigsbilder til å beskrive en helsikes kjærlighetssorg. Den ble skrevet av Holly Knight og Mike Chapman, opprinnelig som en ballade, men Benatars mann, gitarist og produsent, Neil Giraldo, økte tempoet, la på trommemaskin og looper, og sangen ble en hit. Til tross for at Knight, Chapman og plateselskapet hatet den.

Deretter følger amerikanske Mountain fra Long Island, New York. Første sang ut er «Mississippi Queen» fra debutalbumet «Climbing!» fra 1970. Sangen ble delvis skrevet av trommis Corky Laing før han ble med i bandet, og da gitarist Leslie West trengte noe tekst til noen gitargreier han hadde skrevet, dro Laing frem «The Queen». Da den skulle spilles inn, insisterte bassist og produsent Felix Pappalardi på å gjøre det igjen og igjen, og da Laing begynte å bli lei, brukte han en kubjelle til å starte takten. Pappalardi likte det så godt at han lot kubjella bli med på den endelige miksen. Sangen handler om en forførende kvinne som lærer en sanger en ting eller to om kjærlighetens veier.

Den andre sangen fra Mountain, er også å finne på «Climbing», og er sporet rett etter «Mississippi Queen», nemlig «Theme For an Imaginary Western» (noen ganger kalt «Theme From an Imaginary Western»). Sangen er skrevet av Jack Bruce og Pete Brown, og har blitt spilt inn av mange artister. Første gang på Bruces album fra 1969, «Songs for a Tailor», siden Pappalardi hadde hjulpet Bruce å produsere albumet. Sangen kunne ha vært en sang for Cream, men Clapton avskydde den, så der gikk de glipp av en skikkelig hit og Bruce gav den til Mountain i stedet. Sangen har i ettertid blitt tilegnet Pappalardi, som ble skutt av kona si i 1983.

Og dagens siste gruppe, er ingen ringere enn den overnevnte supergruppa fra England, Cream, og ble formet av Jack Bruce, Eric Clapton og Ginger Baker i 1966. Dagens to sanger er begge fra andrealbumet «Disraeli Gears» fra 1967, og først ut er «Strange Brew». Sangen er basert på en annen låt de skrev, «Lawdy Mama», men ble plukket opp av Pappalardi som ved hjelp av kona, Gail Collins, skrev den om til «Strange Brew» og gjorde den til en «poplåt» uten å ødelegge den originale grooven. Sangen referer til en kvinne, som kan være en referanse til narkotika, men like fullt en faktisk kvinne. Uansett, «hun» dreper det som er inni deg.

Siste sang er «Sunshine of Your Love». Sangen ble startet da Bruce og Clapton var på en konsert med The Jimi Hendrix Experience og ble inspirert. Da Bruce kom hjem, skrev han gitarriffet som går gjennom hele sangen. Gitarsoloen er basert på Richard Rodgers og Lorenz Harts «Blue Moon» (på norsk kjent med Vazelina Bilopphøggers og låta «Blå lys»). Poeten Pete Brown, som ofte jobbet med bandet, skrev linja «It’s getting near dawn, when lights close their tired eyes» mens han og Bruce dro en «all-nighter» for å skrive tekst. Linja kom til ham da sola sto opp. Clapton skrev refrenget, og fikk samtidig tittelen når han først var i gang. Sangen er for øvrig Claptons favorittlåt fra tida med Cream, og den var også Jimi Hendrixs favoritt, uten å vite at han var inspirasjonen til basslinja og gitarriffet.

Spillelister

Wimp

Spotify