Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet og svak vind hele dagen. 13 grader i ettermiddag, 14 i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet, 10 grader og flau vind natt og morgen, sol og 7 grader på formiddagen, 13 på ettermiddagen, og 15 og svak på kvelden.

Fredag meldes det om skyfri himmel og sol (når den er oppe) hele dagen. 11 grader og vindstille natt og morgen, 8 og flau vind på formiddagen, 14 og svak på ettermiddagen, og 19 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og lett bris til svak vind i dag, 1 grad kaldere til 1 varmere og vindstille til svak vind torsdag, og 2 grader kaldere til 2 varmere fredag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere i dag, 2 grader kaldere til 2 varmere og flau vind til lett bris torsdag, og 2 grader kaldere til 4 varmere og flau vind til lett bris fredag.

I Rennebu meldes det om lettskyet til skyet og 1 til 3 grader kaldere i dag, 2 til 1 grader kaldere torsdag, og 4 grader kaldere til 1 varmere og flau til svak vind fredag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og lett bris til svak vind i dag, klarvær, 1 grad varmere og flau vind torsdag, og 1 grad kaldere til 2 varmere og flau til svak vind fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 grader varmere og vindstille til svak vind torsdag, og 1 grad kaldere til 4 varmere fredag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader kaldere og lett bris til svak vind i dag, klarvær og 1 grad varmere torsdag, og 1 grad kaldere til 2 varmere og flau til svak vind fredag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad kaldere og lett bris til svak vind i dag, 1 grad varmere torsdag, og 1 grad varmere og flau vind fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om hiphop. Gode greier, hovedsakelig fra 90-tallet, men også en og annen låt fra før 2004. Alt som skal til for å gi meg et glis og en kropp som rister løs, uansett hvor jeg befinner meg. Morgenmøte med redaksjonen? Null stress, bare rist på rompa og gjør merkelige gester med hendene. Ditto fest og i butikkø. Gode greier indeed.

Først ut har vi en klassiker fra Mobb Deep, nemlig «Shook Ones (Part II)» fra andrealbumet «The Infamous» fra 1995. Mobb Deep er en duo fra Queens, New York og består av Havoc (Kejuan Muchita) og Prodigy (Albert Johnson). «Shook Ones (Part II)» ble raskt en klassiker og ble duoens signatursang. Sangen er oppfølgeren fra singelen «Shook Ones» fra 1994. Teksten er lik, men det er mindre banning. For øvrig er sangen fortalt ut fra ståstedet til ungdom fra Queens’ indre deler som er engasjert i territorial krigføring og kampen for å få økonomien på stell. En av de feteste låtene jeg vet av innen hiphop. «Cowardly hearts end straight up shook ones, shook ones / He ain't a crook son, he's just a shook one, shook one»

Nestemann ut er Mystikal (Michael Lawrence Tyler) fra New Orleans, og her tar jeg for meg hele tre låter. Første sang er «Tarantula (feat. Butch Cassidy)», tittellåten på femtealbumet med samme navn fra 2001. Sangen forteller oss hvem Mystikal er, og hva han har oppnådd frem til den ble laget. Alt fra å ta en annen manns dame, til å bli nominert for en Grammy og vinne Soul Train-prisen, så vi kan likeså godt bare kalle ham «Black Elvis Presley».

Så har vi herlige «Shake Ya Ass (feat. Pharrell Williams)» fra fjerdealbumet «Let’s Get Ready» fra 2000. Nok et bevis på at Pharrell er best når han er med andre artister, fremfor å gjøre egne ting. Selv om dette kanskje er Mystikals mest kjente sang, var han skeptisk til å utgi den som singel, siden han ikke følte at den viste frem hans artistiske talent godt nok. Ikke vet jeg, jeg vil si den virkelig var en god sang for å markedsføre ham som en rapper med talent. Samt at det er veldig lett å riste røven til den, og det skal vi aldri kimse ad. «Shake ya ass, but watch yourself / Shake ya ass, show me what you workin’ with»

Siste sang fra Mystikal er også å finne på fjerdealbumet, nemlig «Danger (Been So Long) (feat. Nivea)». Teksten er kanskje så som så, men beaten er sykt fet. Unnskyld, syyyyyyyykt feeeeeeet! Sick ‘n phat, yo. Sorry. Jeg vet ikke hva som gikk av meg. Inspirert av shitkids og wiggers, antar jeg. Vi har jo alle vært der, vel, mange av oss i alle fall. Sangen er ganske kul, og beaten flyter bra, samt at refrenget er ganske catchy. Niveas lyse og vakre stemme gjør seg bra opp mot Mystikals mørke og hese stemme. «Danger, danger; get on the floor / The nigga right chea; sing it»

Til slutt har vi den herlig unike Busta Rhymes (Trevor Tahiem Smith, Jr.). En av de feteste rapperne jeg vet av, og jeg bare digger låtene hans og hvordan han «buster» rim (derav navnet). Først ut har vi «Gimme Some More» fra tredjealbumet «E.L.E. (Extinction Level Event): The Final World Front» fra 1998. Låta ble Grammy-nominert og regnes som selve toppen av hans komplekse, andpustne, høyhastighets rimleveranse som var så fremstående i hans tidligere verk. Sangen er også kjent for å ha samplet themet fra Alfred Hitchcocks «Psycho». Og så hjelper det nok at musikkvideoen var – og fortsatt er – skikkelig bra. Introen kan tolkes til å fortelle om hvordan han bestemte seg for å satse alt på musikken og bli en av de – om ikke den – største. «Yeah / As a shorty playing in the front yard of the crib / Fell down, and I bumped my head / Somebody helped me up and asked me if I bumped my head / I said «Yeah» / So then they said «Oh, so that mean we gon, you gon switch it on em'?» / I said «Yeah, Flipmode, Flipmode is the greatest» / Knowing as a shorty, I was always told / That if I ain't gon' be part of the greatest / I gotta be the greatest myself»

Så har vi «Fire» fra fjerdealbumet «Anarchy» fra 2000. Sangen sampler Diana Ross’ «Surrender» fra 1971, og tar generelt for seg ild. Både jakten på ild, og hvordan det at de (Busta og resten av Flipmode Squad) har ild, gjør dem bedre enn de rundt dem. Litt sånn hulemann-aktig, i grunn. Har alltid likt låten, helt siden jeg var en liten smurf og vandra rundt i baggy Wu Tang- og Southpole-klær. «Jump, shake, bounce when we come to you turn you out / It's Flipmode Squad that keeps on right your rightest place / We got that FIRE!»

Og dagens siste sang er «Break Ya Neck» fra hans femte album, «Genesis», fra 2001. Sangen sampler refrenget fra Red Hot Chili Peppers’ «Give It Away», og det rappes svært fort, på høyde med Twista når han tar av. Det er lett å ta av når man hører på den, noe som gjør den utmerket for trening. Bare pass på at man ikke ødelegger eller brekker noe, vær spesielt obs på nakker. «Where we going now / Where we going now / Give it away, give it away, give it away now / Give it away, give it away, give it away now / Just give it away nigga / Yeah, here we go now»

Spillelister

Wimp

Spotify