I «Idol» på TV 2 onsdag kveld skulle det være klart hvilke 40 deltakere som går videre til de direktesendte semifinalene som starter kommende fredag.

Men så enkelt ble det ikke.

Stiller likt

Da dommerne hadde plukket ut 39 av 40 semifinalister sto to deltakere igjen: Thomas Løvseth (24) fra Buvika og Stian Kalvenes Bolstad (30) fra Bergen. For dommerne klarte ikke å bli enige om hvem av de to som skulle få den siste semifinaleplassen.

Dermed vil avgjørelsen falle på beste «Idol»-vis: Det er opp til seerne å avgjøre hvem av de to som får den siste plassen i fredagens semifinale.

Glad – og skuffet

– Dette var jeg ikke forberedt på, jeg tenkte at enten går jeg videre, eller så er jeg ute. Så jeg har litt blandede følelser. Jeg er glad, fordi jeg fortsatt er med. Men samtidig er jeg litt skuffet også, fordi jeg ikke vet om jeg får synge i semifinalen, sier Thomas Løvseth.

Både han og Stian er nå i Oslo, der de begge deltar i forberedelsene til fredagens direktesending sammen med semifinalistene som allerede er klare. Tida går med til øving, lyd- og lysprøver, styling og alt som hører med.

– Vi får tid til å øve med bandet, og får instruksjon av sangpedagog, så sånn sett er dette en fin læreprosess uansett. Men jeg gikk inn i Idol for å vinne, og vil ikke være fornøyd om jeg ryker ut nå, før semifinalene, innrømmer han.

Må vente i spenning

Nå er det seernes stemmer som avgjør om Thomas får semifinaleplass. Det blir en konkurranse mellom Trondheim og Bergen, og Thomas håper trønderne er patriotiske. Avstemminga skjer på tv2.no, og foregår helt fram til «Idol»-sendinga på fredag. Først når sendinga begynner, avsløres det hvem som har fått flest stemmer.

– Jeg vil oppfordre folk til å stemme på den de vil ha videre – og helst meg, selvfølgelig, sier han, og lover at han mentalt skal være klar for å levere på direktesendt TV på fredag. Hvis det går slik 24-åringen håper, synger han «Days Go By» av Keith Urban i semifinalen.