Du kan også plukke ut et kunstverk som du kan ta med deg heim og henge på veggen. Skaun folkebibliotek har gått sammen med Skaun kunstforening om det som trolig er fylkets første artotek. Alt du trenger, er det vanlige lånekortet til biblioteket. Og så er det satt ei aldersgrense på 20 år for å få låne kunst.

Godt samarbeid

12 bilder har fått plass i det rykende ferske artoteket. Tilbudet er lite utbredt her heime, men har lange tradisjoner blant annet i Frankrike. Skaun er trolig først ute med artotek i Sør-Trøndelag.

– Ideen sprang ut fra et det gode samarbeidet vi allerede hadde med Skaun kunstforening, forteller biblioteksjef Elin Berge. Forslaget slo godt an også blant medlemmene i Skaun kunstforening, som har stilt bilder til disposisjon for utlånsordninga.

Lokale kunstnere

– Dette er jo en kjempeidé for å få sirkulasjon på kunsten, og få vist den på en ny arena, mener Sissel Roer Hagen, leder i Skaun kunstforening.

Samlinga består av 12 kunstverk, og blant kunstnerne som har stilt bilder til disposisjon er Marian Roodenburg, Inge Gravdal og Viktor Hagen. Bildene har forskjellige uttrykk, så her vil det være noe for enhver smak.

For at lånekunden skal få skikkelig utbytte av kunstlånet, er lånetida satt til to måneder.

Til salgs

Og hva hvis man etter to måneder har blitt så glad i kunstverket på stueveggen at man ikke har lyst til å levere det tilbake?

– De fleste bildene er til salgs, og dermed vil man ha muligheten til å få en avtale med kunstneren om kjøp, dersom man skulle ønske det, sier Sissel Roer Hagen.

10 lokale kunstnere har stilt bilder til disposisjon til utlånsordninga.