Orkanger

I dag melder yr.no om flau vind hele dagen. Lettskyet og 1 kuldegrad i formiddag og ettermiddag, skyet og 2 kalde i kveld.

Torsdag meldes det om skyet hele dagen. 2 kuldegrader og flau vind natt og morgen, 1 på formiddagen, 0 og svak på ettermiddagen, og 1 varmegrad på kvelden.

Fredag meldes det om skyet, 0 grader og flau vind natt og morgen, lettskyet og 2 kuldegrader formiddag og ettermiddag, og svak vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere i dag, 1 til 3 varmere torsdag, og 2 varmere fredag.

I Rindal meldes det om 2 til 1 grader kaldere i dag, 2 varmere til 1 kaldere og flau vind torsdag, og 2 kaldere og flau vind fredag.

I Rennebu meldes det om 1 grad kaldere og lett bris i dag, 3 til 1 varmere og lett bris til svak vind torsdag, og 1 varmere og laber bris til svak vind fredag.

I Lensvik meldes det om 2 grader varmere og svak til flau vind i dag, 1 varmere og flau vind til vindstille torsdag, og 2 varmere og lett bris til flau vind fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 3 til 2 grader varmere og flau til svak vind i dag, 3 til 1 varmere torsdag, og 2 til 4 varmere fredag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere og svak vind i dag, 2 til 1 varmere torsdag, og 1 til 3 varmere fredag.

Og i Børsa meldes det om 2 grader varmere og svak vind i dag, 2 til 1 varmere torsdag, og 2 varmere og svak vind fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en canadisk barneskuespiller som ble pop-rocker og sangerinne på nittitallet, litt i samme musikalske stil som Tori Amos. Hun hadde frem til år 2000 langt hår som et av sine kjennemerker, men så klippet hun det, og fire år senere ble hun ordinert som prest. Hun har også spilt Gud i Kevin Smiths framifrå film, «Dogma», fra 1999. Jeg snakker selvfølgelig om Alanis Morissette.

«Head Over Feet» er dagens første sang, og å finne på hennes tredje studioalbum, «Jagged Little Pill», fra 1995. Sangen forteller om et par som er bestevenner og elskere, hvor protagonisten takker en venn for hans manerer, kjærlighet og hengivenhet.

«Ironic» er også fra tredjealbumet, og er i grunn ikke særlig ironisk, selv om teksten er breddfull av eksempler som liksom skal være det. I 2008 ble Morissette spurt om hun hadde lært seg hva ironi var, og hun svarte at ja, nå hadde hun lært definisjonen på ironi, men at ordboken i de dager (2008) sa at det var tilfeldigheter og dårlig hell, også, men at hun også fortjente dask på lanken for å ha brukt det feil.

«Uninvited» er fra soundtracket til filmen «City of Angels» fra 1998, og kan sies å handle om en person som opplever at en annen person elsker dem, men førstnevnte er ikke klar for kjærligheten den andre er villig til å gi, og sier at vedkommende må holde opp, finne seg noen andre. Kanskje har førstnevnte person nettopp avsluttet et forhold, og trenger å få ting på avstand igjen, mens den pågående pøser på med kjærlighet og «elsk meg, elsk meg, jeg elsker deg». Førstnevnte ber om at sistnevnte skal holde opp, og gi han eller henne tid. Den kan også handle om forholdet mellom engelen Seth (Nicholas Cage) og legen Maggie (Meg Ryan) i filmen.

«Thank U» er fra fjerdealbumet, «Supposed Former Infatuation Junkie», fra 1998, og er en eksperimentell rockesang med et lite innslag av synthpop. Sangen ble skrevet mens hun var på tur i India i 1997, og kom da hun lærte seg å ta ting med ro, bare stoppe opp og lukte på rosene, puste og slappe av. Dette endte med at hun satt igjen med en kraftig følelse av takknemlighet, inspirasjon, kjærlighet, og lykke, og slik kom sangen til. Den kan for øvrig sies å erkjenne og hylle livets mange lekser.

«Still» er fra soundtracket til overnevnte «Dogma». Sangen kan sies å handle om Gud, og hvor ubetinget hans kjærlighet til menneskene er, siden dama tross alt er religiøs, og filmen også omhandler religion, i tillegg til at hun spiller Gud i filmen. Jeg er ganske hedensk av meg, men jeg liker likevel både sangen og filmen ganske godt, og mener selv at Morissette var det beste valget til å spille Gud. Skjønt, det hjalp nok også at Alan Rickman var Guds stemme i filmen.

«Citizen of the Planet» er fra hennes syvende studioalbum, «Flavours of Entanglement», fra 2008. Albumet ble laget etter at det ble slutt mellom henne og skuespiller Ryan Reynolds, da hun var meget nedfor, og denne sangen åpner ballet på en god måte. Sangen kan sies å handle om å leve på jorden, og se på jorden som ett, stort land uten grenser mellom de andre landene eller menneskene. Sangen kan ha sprunget ut fra det faktum at hun fikk statsborgerskap i USA i tillegg til det hun allerede hadde fra Canada, i spedd hennes spiritualitet, og følelsen av å være en virkelig verdensborger.

«Straitjacket» er også fra det syvende albumet, og det samme er resten av dagens sanger. Det er den sangen som virkelig tar for seg sinnet hun følte etter at det ble slutt med Reynolds. En aggressiv sang med syk beat som omhandler ingen ringere enn Ryan Reynolds. Min favoritt på plata.

«Versions of Violence» kan sies å omhandle emosjonell mishandling, og hvordan den ofte overses i forhold til fysisk mishandling, og mishandlingen Morissette påførte seg selv ved å leve det livet hun levde. Det er viktig å forstå at både fysisk og emosjonell mishandling er like ille, og begge kan etterlate arr.

«Moratorium» handler om at hun er klar til å slutte å repetere de dårlige valgene og mønstrene hun har hatt så langt i livet. Albumtittelen kommer for øvrig fra en linje i denne sangen, nemlig «I do need a breather from the flavors of entanglement / I declare a full time-out from all this commitment». Sangen handler også om å leve et liv fullt av utskeielser, da hun levde livet som en skikkelig rockestjerne i ett og et halvt år etter at det ble slutt med Ryan. Sex, narkotika og rock & roll.

«On the Tequila» er å finne på disk to på deluxe-utgaven av albumet, og er ganske annerledes enn de andre sangene jeg har tatt for meg fra plata. Den er ganske glad og oppløftende, en skikkelig godlåt. Den tar for seg vennene hennes, glede og lykke, en tur ut på byen, og å drikke tequila, og er generelt veldig catchy. Det er flott å se at noen kan finne glede og nytelse fra tequila. «Bring on the tequila, oh / On fire on tequila, oh / Mostest most on tequila, oh / Bestest friends on tequila, oh»

Spillelister

Wimp

Spotify