Orkanger

I dag melder yr.no om flau vind hele dagen. Lettskyet og 4 kuldegrader i formiddag, 3 i ettermiddag, og klarvær i kveld.

Lørdag meldes det om flau vind hele dagen. Lettskyet og 3 kuldegrader natt og morgen, 5 på formiddagen, skyet og 4 på ettermiddagen, og lettskyet og 3 på kvelden.

Søndag meldes det om klarvær, 4 kuldegrader og svak vind natt og morgen, 5 og flau på formiddagen, skyet og 4 på ettermiddagen, og 2 på kvelden.

Mandag meldes det om flau vind hele dagen. Skyet og 2 kuldegrader natt og morgen, 1 varmegrad formiddag og ettermiddag, og regn og 2 varme på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 4 til 2 grader varmere i dag, 1 til 2 varmere og flau til svak vind lørdag, 2 til 1 varmere og flau vind søndag, og 2 varmere til 1 kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, 2 til 1 varmere og flau vind til vindstille lørdag, 1 til 2 varmere og flau vind søndag, og lettskyet til regn, 1 til 2 kaldere og flau til svak vind mandag.

I Rennebu meldes det om 3 til 1 grader varmere og lett bris til svak vind i dag, 3 til 1 varmere og svak vind til laber bris lørdag, 2 varmere til 1 kaldere og laber til lett bris søndag, og skyet til sne, 2 til 3 kaldere og lett bris til svak vind mandag.

I Lensvik meldes det om 4 til 2 grader varmere og flau vind til vindstille i dag, 3 til 1 varmere og flau vind til vindstille lørdag, 3 til 1 varmere og flau til svak vind søndag, og 1 til 2 varmere og flau vind til lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 6 til 4 grader varmere og svak vind i dag, 4 til 3 varmere og flau til svak vind lørdag, 2 til 3 varmere og svak vind søndag, og 2 til 1 varmere og svak til flau vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om 4 til 2 grader varmere og flau til svak vind i dag, 3 til 2 varmere og svak til flau vind lørdag, 1 til 2 varmere og flau til svak vind søndag, og 1 varmere og flau vind til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 4 til 2 grader varmere og svak vind i dag, 1 varmere og svak til flau vind lørdag, 2 til 3 varmere søndag, og 2 til 1 varmere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om et amerikansk rapcore / nu-metal-band, og det første innen den sjangeren jeg faktisk likte. Selvfølgelig var jeg ung, da. Usikker på om jeg faktisk hadde likt dem om jeg ble utsatt for dem nå, i en alder av 28 år. Gruppa ble startet i Jacksonville, Florida i 1994, av vokalist Fred Durst og bassist Sam Rivers, og dagens sanger kommer i all hovedsak fra tredjealbumet fra 2000, og med én sang fra fjerdealbumet som kom tre år senere. I dag skal jeg ta for meg Limp Bizkit.

«Hot Dog» er sporet som åpner ballet, både dagens Vær-Sjur og tredjealbumet (vel, hvis vi ser bort fra intro-sporet), «Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water». Sangen kan sies å være et skudd mot Trent Reznor fra Nine Inch Nails og sangene «Perfect Drug» og «Closer», og gitarspillingen og brua som spilles under linja «You can't bring me down», kan sies å være et nikk til Suicidal Tendensies. Ordet «fuck» blir sagt 48 ganger i løpet av sangen, og sangen inneholder også de to linjene jeg liker best i noen rapcore / nu-metal-sang. «You want to fuck me like an animal / You'd like to burn me on the inside». Vi hadde mye spas og moro med den, Thomas.

«My Generation» er en sang fylt med referanser. Fra Guns N’ Roses’ «Welcome to the Jungle» og Spice Girls’ «Move Over», til filmene «One Flew Over the Cuckoo’s Nest» og «Titanic», og til Macromedias Shockwave Flash-plugin. I tillegg er det en referanse til broen Matthews’ Bridge, som er et populært sted for selvmord i Jacksonville. Mens de jobbet med sangen, hadde den den «koselige» tittelen «Cum on My Shoes».

«My Way» kan sies å handle om det å være lei av andres mas og kjas, og meninger om hvordan man skal være og oppføre seg, og alskens andre kjedelige ting. Et oppgjør, rett og slett. Nå skal man slutte å høre på andre, og heller gjøre ting på sin egen måte. «I’m ‘a do things my way / It’s my way / My way, or the highway».

«Rollin’ (Air Raid Vehicle)» finnes i to versjoner, en rockeutgave, og en hip-hop-utgave med Redman, Method Man og DMX med på laget. Sangen er også en stor langfinger til de som hater Limp Bizkit og nu-metal. Opprinnelig skulle sangen bare være en ren raplåt, men da de hørte på den, fant Fred Durst ut at de var nødt til å lage en rockeversjon også. Sangen er for øvrig å høre i filmen «The Fast and the Furious» fra 2001.

«Take A Look Around» er å finne på soundtracket til filmen «Mission: Impossible II», og sangens melodi kommer også fra «Mission: Impossible»-kjenningsmelodien. Det var den første singelen fra plata, og ble utgitt i to deler. «Take A Look Around: Part 1» og «Take A Look Around: Part 2» i henholdsvis gull (part 2) og sølv (part 1). Fred Durst regisserte selv musikkvideoen – som har et spion-tema, men endte opp med ikke å like den, og den ble derfor ikke vist mye i USA, men heller i andre marked, som Europa.

«Boiler» handler om frustrasjonen og forvirringen som oppstår når man blir forlatt av den man elsker. Et brudd i et forhold, altså. Verken mer eller mindre.

«Behind Blue Eyes» er eneste sang fra overnevnte fjerdealbum, «Results May Vary», fra 2003, og er et cover av en sang av The Who. Sangen ble opprinnelig skrevet for slemmingen i The Whos planlagte film, «Lifehouse», men den ble aldri ferdig, og sangen ble gitt ut på plata «Who’s Next» i stedet. Sangen handler om hvor ensomt det er å være mektig. Selv om mange misliker hva Limp Bizkit gjorde med låta, synes jeg den er ganske bra. Ikke så bra som originalen selvfølgelig, få kan toppe Townsend og The Who, men fortsatt. Helt brukbar.

Spillelister

Wimp

Spotify