Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet og svak vind. 6 kuldegrader i ettermiddag, 7 i kveld.

Lørdag meldes det om skyet, 7 kalde og svak vind natt og morgen, sne og 4 på formiddagen, 2 på ettermiddagen, og lettskyet, 1 og laber bris på kvelden.

Søndag meldes det om sne, 2 kuldegrader og lett bris natt og morgen, lettskyet på formiddagen, skyet, 4 og svak på ettermiddagen, og sne og lett bris på kvelden.

Mandag meldes det om sne, 2 kuldegrader og lett bris natt og morgen, lettskyet og 0 på formiddagen, skyet og 4 på ettermiddagen, og svak vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 4 til 5 grader varmere og svak vind til lett bris i dag, 5 til 2 varmere og lett til laber lørdag, 1 til 3 varmere og laber til flau søndag, og 3 til 1 varmere og laber til svak mandag.

I Rindal meldes det om skyet til lettskyet, 1 til 2 grader varmere og svak til flau vind i dag, 1 til 2 varmere og flau til laber lørdag, 1 til 3 varmere og laber til flau søndag, og 3 til 1 varmere og laber til svak mandag.

I Rennebu meldes det om skyet til lettskyet, 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, 2 kaldere og flau til laber lørdag, 1 kaldere til 1 varmere og frisk til flau søndag, og 1 til 3 kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om skyet til lettskyet, 4 grader varmere og svak til flau vind i dag, sne til sludd, 5 til 3 varmere og lett til laber lørdag, 3 til 5 varmere og laber til lett søndag, og regn til sne, 2 til 5 varmere og svak til laber mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 7 til 6 grader varmere og lett bris i dag, skyet til sludd lørdag, sne til regn, 3 til 5 varmere, og svak til laber søndag, og regn til lettskyet, 6 til 4 varmere og laber til svak mandag.

På Krokstadøra meldes det om skyet til lettskyet, 5 grader varmere og svak vind til lett bris i dag, 6 til 2 varmere og laber til svak lørdag, sne til sludd, 2 til 5 varmere og laber til svak søndag, og regn til sne, 5 til 4 varmere og laber til lett mandag.

Og i Børsa meldes det om 2 grader varmere og svak til flau vind i dag, 2 til 1 varmere og flau til laber lørdag, 1 til 3 varmere og laber til lett søndag, og sludd til skyet og 1 til 2 varmere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om bergensbandet Datarock, som relativt nylig lanserte sin nyeste sang. 29 minutter og 59 sekunder lang, og kanskje Bergens svar på «Autobahn», nemlig «In E». Sangen er laget til sykkelspillet «Full Cycle», som Datarock har laget sammen med Turbo Tape Games. Det er en interessant sak, som i løpet av de siste minuttene blir mer spenstig, med gitar og kirkeorgel. En absolutt hørbar sang, spesielt for de av oss som liker lange sanger. I løpet av det siste minuttet (der hvor kirkeorgelet kicker inn), går tankene mine til Pink Floyd, og det skal man heller ikke kimse ad. Det er flott å se – og høre – at flere populære band tør slipper sanger som passerer timinuttersmerket med god margin.

Ellers er det en glede å se at Øystein Sunde er ute med ny låt, nemlig «Julekalenderen». En sang som tar for seg dagene i desember og alt det som skjer, i beste Sunde-stil. Stressa mødre og forvirra bestefedre, blir ikke bedre. Sangen er første singel fra neste studioalbum som kommer i 2015, og jeg kan si at jeg gleder meg. Linja «Men bestemor kommer nok ikke i år, for hun hadde sju slag i fjor» er fantastisk, og typisk Sunde. Mannen er fortsatt den beste ordakrobaten jeg vet av. Dette lover bra for det kommende albumet. Sangen inneholder også en referanse til hans første singel, «Jaktprat».

Jeg må vel også ta for meg The Flaming Lips’ versjoner av The Beatles-sanger, nemlig albumet «With a Little Help from My Fwends» – hyllet eller kritisert, avhengig av hvem man snakker med eller hører på. Jeg har et ambivalent forhold til Lips, særlig etter dramaet rundt Klipsch som plutselig måtte forlate bandet etter å ha kranglet med frontfigur Wayne Coyne som forsvarte en rasistisk borgermesterdatter. Mye drama, lang historie osv. Jeg liker jo musikken, men holdningene kan det være verre med. Heldigvis er Drozd fortsatt til stede. Og albumet er greit nok det, stort sett. Fortsatt skeptisk til samarbeidet med Miley Cyrus, og hadde heller sett at de gjorde mer med Ke$ha, men det får så være.

På førstesporet, «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», har de fått med seg J Mascis (!) – gitaristen fra Dinosaur Jr., altså, My Morning Jacket, og Fever the Ghost. Det høres unektelig bra ut, men man får jo også slike forventninger når man setter sammen slike musikere. På det syvende sporet, «Being for the Benefit of Mr. Kite!», har de hanka inn Maynard James Keenan (fra Tool og A Perfect Circle), samt Puscifer og Sunbears!. Det åttende sporet, «Within You Without You» er kanskje det beste på plata, og Birdflower og Morgan Delt gjør en god jobb. Passe psykedelisk lyd, også. På det tiende sporet, finner vi Tegan and Sara og Stardeath & White Dwarfs, som gjør en flott versjon av «Lovely Rita». Den blir flott, nesten utelukkende på grunn av førstnevnte, beste jeg har hørt fra den duoen, for å si det slik.

Spillelister

Wimp

Spotify