Dermed er Slade det tredje bandet som slippes til høstens Oktoberrock i Orklahallen. Og Slade er ikke noe hvilket som helst band. På 70-tallet var bandet ekstremt stort, spesielt i hjemlandet England. Hver gang bandet kom ut med ny plate, danket bandet ut stjerner som David Bowie, Sweet, Gary Glitter og Smokie, for å nevne noen. Fra 1971 til 1974 kom bandet med hele 12 topp-fem-hits, hvorav seks av disse toppet de engelske hitlistene. Ingen andre band hadde slik suksess som Slade i England på 70-tallet, og bandet solgte flere singler enn noen andre band dette tiåret.

Mange hiter

Bandet leverte også bra første halvdel på 80-tallet. Powerballaden My Oh My ble en kjempehit både i Norge og England, og i dag lever låten videre som en udødelig klassiker. Slade ble også en viktig inspirasjonskilde til mange store rockeband som preget 80-tallet, og flere band fikk stor suksess med å covre Slade-slagere. Et eksempel er Quiet Riot, som ble verdensstjerner med Slade-låta Cum On Feel The Noize. I oktober får orkdalingene stifte bekjentskap med denne verdensslageren, men med originalen – Slade.

Nostalgi

Slade kommer til Orkdal med halve originalbesetninga i behold. Man kan trygt slå fast at med Slade får publikum virkelig oppleve rocknostalgi. Og med tanke på at bandet kommer med Mal McNulty på vokal, får nostaligien en ekstra dimensjon. McNulty var nemlig vokalist og frontfigur i et annet stort band fra 1985, nemlig Sweet.

– Rockehistorie

– Dette blir stort, og for meg personlig blir dette veldig spesielt. Slade var nemlig det første store rockebandet jeg «oppdaget» som ung tenåring. Og selv om bandet består av godt voksne karer i dag, så vet jeg at bandet fortsatt leverer varene med stor energi, forteller oktoberrockgeneral Olav Berg, som er veldig fornøyd med plakaten til årets Oktoberrock.

– Med Tindrum, The Wall og Slade på scenen, så blir fellesnevneren nostalgi og kvalitet. Den musikken disse bandene står for, harmonerer godt med de grunnverdiene Oktoberrock er bygd på. Jeg føler at de som tar turen til Orklahallen denne kvelden, får være vitne til en fantastisk dokumentasjon av viktig rockehistorie. Totalt skal vi ha seks-syv band i aksjon denne kvelden, så dette blir utrolig bra, sier Olav Berg.

– Dyktige håndverkere

Som kjent står også Morten Diesel» Dahls Tindrum på scenen denne kvelden. Og TNT-trommisen gleder seg til å møte sine gamle helter.

– På 70-tallet spilte jeg i Burn 2, sammen med Terje Storli (Stage Dolls, red.anm.) og Dag Ingebrigtsen (Kids, red. anm.) – et band som faktisk skulle vise seg å bli forløperen til både TNT, Stage Dolls og The Kids. Spesielt Storli var oppslukt av Slade, og jubelen var stor da vi fikk lov til å spille support for nettopp Slade i Nidarøhallen. Vi snakket om det i mange måneder etterpå. For meg blir dette derfor en slags reunion, og jeg gleder meg voldsomt. For her snakker vi om dyktige håndverkere, for å si det litt forsiktig, forteller Morten «Diesel» Dahl.