Underveis har de lagt inn en stopp i Meldal den 26. mai og på Orkanger dagen etter.

Cirkuspause

– Det er faktisk 103 år siden Norge sist kun hadde ett cirkus. Våre bransjekolleger har gått i tenkeboksen og satt seg selv i pausemodus, sier Arild Arnardo i ei pressemelding. Der peker han på at å drive sirkus i Norge byr på mange og store praktiske utfordringer.

– Men vi «står han av», i år som vi har gjort de 66 foregående somrene. Vi har satt sammen ei forestilling vi tror vil gi publikum et par timers avbrekk fra hverdagen, sier cirkusdirektøren.

Fortjenstmedalje

I forkant av den 67. sesongen mottok forøvrig ekteparet Bjørg og Arild Arnardo Kongens Fortjenstmedalje «som belønning for særlig fortjenstfullt innsats til glede for mange gjennom lang tid».

Med seg på lasset har sirkuset artister og et crew fra hele 16 ulike nasjoner, fordelt på fire verdensdeler.

Blant dem er en dansk lommetyv, som bokstavelig talt vil stjele mye av oppmerksomheten. Den norskfødte «tyven» Kenny Quinn er en fingernem herre som rundstjeler sine ofre. Han rapper mobilen, slipset, brillene og nøklene, og tømmer lommene dine for alt av verdi. Men ifølge Cirkus Arnardo er Quinn heldigvis en ærlig gentlemanstyv, som alltid leverer tilbake det han stjeler.

Rikholdig

Forestillingen åpner i god Arnardo-tradisjon med 3. generasjon Arnardo og cirkusprinsesse Helen Arnardo på ryggen til sin spanske Andalucier-hingst.

Deretter går det slag i slag i manesjen, der blant andre slangemennesket Cesar Pindo, prisvinnende pudler og vakre hester, flamencosjarm med rockeringer, klovnen Jimmy, slapstick-humor på trampoline, illusjonisme, linedans, akrobatikk og trapeskunstner. Kort sagt alt som hører et cirkus til.

Den danske «tyven» Kenny Quinn rundstjeler publikum, uten at de merker det. Foto: Cirkus Arnardo