Noen påstås å ha grønne fingre. Noen er også utstyrt med en stor estetisk sans. Dagrun Meland på Follo må sies å være utstyrt med begge deler i rikt mon. Når hun i tillegg har stor arbeidslyst og virketrang og blir rastløs av å sitte i ro, må det resultere i noe.

Atriumhus

Det er fire år siden hun og mannen Jørn flyttet fra en praktfull hage på Blåsmo til Follo. Fra en kjempestor eiendom til en mindre, men fortsatt stor eiendom da tomta er på 1,2 mål.

– Vi ønsket oss et mer lettvint hus enn et hus med tre etasjer. Jeg ville også ha et atriumhus der jeg kan sitte inne i stua og se på hagen. Jeg liker ikke å sitte ute om kveldene og fryse. Derfor må jeg ha glede av hagen min innenifra, sier Dagrun og byr på kaffe og kaker inne i stua med utsyn til den vakre og harmoniske og ikke minst frodige hagen som omgir huset på alle kanter.

Form og farge

Hagen som er komponert i små og store naturlige rom, er fylt av stauder og busker som vokser tett i tett. Her er ikke en centimeter med plen. Rommene med stauder og busker er brutt opp av singel- og hellelagte ganger som snirkler seg gjennom hagen på vår interessante vandring.

– Jeg vil ha det tett. Frodighet, form og farge er viktig samtidig som jeg vil ha ro i hagen, sier Dagrun som ikke omgir seg med sommerblomster.

Unntaket er store, praktfulle hortensia i store krukker.

Estetiker

Hun innrømmer at hun er estetiker som vil ha det pent rundt seg. I tillegg må hagen by på variasjon med sitteplasser, høye og lave vekster, hardføre, blomstrende roser og sildrende vann på flere plasser.

– Vann er vakkert, og også trivelig å se på, fastslår Dagrun som selv er overveldet over hvor langt hagen er kommet i sin fjerde sommer.

Det hører til historien at på naboeiendommen duver kornåkrene.

Les mer om uterommene:

Edens hage i Sundlibakkan

En skikkelig utstuggu

Småhus til flere formål

Annes eget paradis

En hage - mange rom

Fineste hagen i "by`n"

Oase i trafikkøy

Nabolagets omsorgsbolig

Fra fotballbane til drømmehage

Trivsel i uterommet

Godt rom på liten plass

Se alle uterommene

Dagrun Meland tar små pustepauser for å nyte hagen, men best så liker hun å holde på.
Buede grusganger fører til nye spennende opplevelser i hagen. Her finnes ikke en kvadratcentimeter med plen.
Her nytes hagen inne fra stua.
Sildrende, vakre vannkilder er viktige element i hagen. Dagrun og Jørn Meland gjør alt arbeidet selv i hagen.
Busker, stauder, helleganger og sitteplasser. Det er raust med hjerterom i Dagruns hage.