Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet.

Publikum sviktet årets Storåsfestival, og det var alt for god plass foran den store scenen under konsertene.Foto: Benedikte Kosmo Nordhaug

Publikum sviktet årets Storåsfestival, og det var alt for god plass foran den store scenen under konsertene.Foto: Benedikte Kosmo Nordhaug

Dystre tall for Storåsfestivalen

Med totalt 2300 betalende på Storåsfestivalen ligger de langt under budsjettet som var på 6000 billetter.

Det var rundt 900 betalende på fredag, og 1400 på lørdag da headlineren Bernhoft spilte. Det er godt under halvparten så mange som festivalen hadde budsjettert med.

Underskudd

Totalt var det budsjettert med 6000 solgte billetter, og 2,8 millioner kroner for billettsalget. Med under halvparten så mange billetter solgt betyr det et underskudd på over en million kroner, og det er bare for billettsalget. I tillegg må man regne med at det ble solgt mindre mat og drikke enn forventet, siden det var mange færre mager å mette.

Festivalsjef Bjørn Steinar Kirkholt ønsker ikke å utdype hvor stort underskuddet kan bli.

– Vi kan se konturene av dette nå, men vi ønsker ikke å gå ut med noe før det er helt klart, sier han.

Betaling

Nå skal de ta runden med alle samarbeidspartnerne. Det var noen av de største bandene som fikk betaling på forskudd. Disse pengene kom fra festivalens egenkapital, forhåndssolgte billetter og fra offentlig støtte. Den offentlige støtten var fra fylkeskommunen, og ble overført fra 2011 da festivalen ble avlyst.

– Vil alle de andre involverte få pengene sine?

– Det har vi ikke tatt stilling til. Det er umulig å svare på det nå, sier Kirkholt.

– Det endelige resultatet i kroner og i forhold til fremtiden til festivalen vil vi ha klart først etter at vi har snakket med alle samarbeidspartnerne våre, det vil nok ta noen uker, utdyper han.

Usikker framtid

Kirkholt innrømmer at dersom alle partene setter strenge krav til at de fortsatt skal ha betalt det som var tenkt på forhånd, så har festivalen en utfordring, siden det kom inn mindre penger enn forventet.

Han kan ikke si om det blir Storåsfestival flere ganger.

– Det er den prosessen vi er inne i nå, og runden med samarbeidspartnerne, som avgjør om det er mulig å ha festival senere. Men uansett så kan det jo se ut som at festivalmarkedet er mettet, sier han.

Mer å lese på Avisa Sør-Trønderlag:
comments powered by Disqus

Jarledrap innleder Sagauka

Med fullt orkester og rundt 90 aktører på scenen i Melhushallen innleder operaen Thora på Rimol Sagauka i Melhus torsdag 28. mai.

Mimreshow på eldresenter

Rindal sanitetsforening spanderer sangtime på de eldre.

Livet er splitt og hersk

Det er sjelden at et teaterstykke treffer så dypt og sterkt som Vaktmesteren som går i Teaterkjelleren ved Trøndelag Teater.

Hvem får drømmestipendet?

3. juni blir det offentliggjort hvem som får drømmestipend for 2015. Én million kroner blir fordelt på 100 unge talent som får 10 000 kroner hver.

Møtte MGP-vinneren

Helle Lund Olsen fra Orkdal ga Måns grei beskjed på forhånd: «Du kommer til å vinne».

Stadig økende kajakkinteresse

Det blir en aktivitetsrik sommer for Orkla fjellsportklubb.

Jarledrap i Sagauka

Med fullt orkester og rundt 90 aktører på scenen i Melhushallen innleder operaen Thora på Rimol Sagauka i Melhus torsdag 28. mai.

Gikk for delvis stenging

Blir kun åpen for gjennomkjøring til gitte tidspunkter.

Kommunen gir støtte

Bevilget to millioner kroner til kjøp og hjemhenting av Thamspaviljongen.

300 000 kroner til Wolden-traver

Orkdalingen Anders L. Wolden ble historisk da han som trener vant den aller første utgaven av Hans Petter Tholfsens minneløp.