Det var rundt 900 betalende på fredag, og 1400 på lørdag da headlineren Bernhoft spilte. Det er godt under halvparten så mange som festivalen hadde budsjettert med.

Underskudd

Totalt var det budsjettert med 6000 solgte billetter, og 2,8 millioner kroner for billettsalget. Med under halvparten så mange billetter solgt betyr det et underskudd på over en million kroner, og det er bare for billettsalget. I tillegg må man regne med at det ble solgt mindre mat og drikke enn forventet, siden det var mange færre mager å mette.

Festivalsjef Bjørn Steinar Kirkholt ønsker ikke å utdype hvor stort underskuddet kan bli.

– Vi kan se konturene av dette nå, men vi ønsker ikke å gå ut med noe før det er helt klart, sier han.

Betaling

Nå skal de ta runden med alle samarbeidspartnerne. Det var noen av de største bandene som fikk betaling på forskudd. Disse pengene kom fra festivalens egenkapital, forhåndssolgte billetter og fra offentlig støtte. Den offentlige støtten var fra fylkeskommunen, og ble overført fra 2011 da festivalen ble avlyst.

– Vil alle de andre involverte få pengene sine?

– Det har vi ikke tatt stilling til. Det er umulig å svare på det nå, sier Kirkholt.

– Det endelige resultatet i kroner og i forhold til fremtiden til festivalen vil vi ha klart først etter at vi har snakket med alle samarbeidspartnerne våre, det vil nok ta noen uker, utdyper han.

Usikker framtid

Kirkholt innrømmer at dersom alle partene setter strenge krav til at de fortsatt skal ha betalt det som var tenkt på forhånd, så har festivalen en utfordring, siden det kom inn mindre penger enn forventet.

Han kan ikke si om det blir Storåsfestival flere ganger.

– Det er den prosessen vi er inne i nå, og runden med samarbeidspartnerne, som avgjør om det er mulig å ha festival senere. Men uansett så kan det jo se ut som at festivalmarkedet er mettet, sier han.