Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet.

Publikum sviktet årets Storåsfestival, og det var alt for god plass foran den store scenen under konsertene.Foto: Benedikte Kosmo Nordhaug

Publikum sviktet årets Storåsfestival, og det var alt for god plass foran den store scenen under konsertene.Foto: Benedikte Kosmo Nordhaug

Dystre tall for Storåsfestivalen

Med totalt 2300 betalende på Storåsfestivalen ligger de langt under budsjettet som var på 6000 billetter.

Det var rundt 900 betalende på fredag, og 1400 på lørdag da headlineren Bernhoft spilte. Det er godt under halvparten så mange som festivalen hadde budsjettert med.

Underskudd

Totalt var det budsjettert med 6000 solgte billetter, og 2,8 millioner kroner for billettsalget. Med under halvparten så mange billetter solgt betyr det et underskudd på over en million kroner, og det er bare for billettsalget. I tillegg må man regne med at det ble solgt mindre mat og drikke enn forventet, siden det var mange færre mager å mette.

Festivalsjef Bjørn Steinar Kirkholt ønsker ikke å utdype hvor stort underskuddet kan bli.

– Vi kan se konturene av dette nå, men vi ønsker ikke å gå ut med noe før det er helt klart, sier han.

Betaling

Nå skal de ta runden med alle samarbeidspartnerne. Det var noen av de største bandene som fikk betaling på forskudd. Disse pengene kom fra festivalens egenkapital, forhåndssolgte billetter og fra offentlig støtte. Den offentlige støtten var fra fylkeskommunen, og ble overført fra 2011 da festivalen ble avlyst.

– Vil alle de andre involverte få pengene sine?

– Det har vi ikke tatt stilling til. Det er umulig å svare på det nå, sier Kirkholt.

– Det endelige resultatet i kroner og i forhold til fremtiden til festivalen vil vi ha klart først etter at vi har snakket med alle samarbeidspartnerne våre, det vil nok ta noen uker, utdyper han.

Usikker framtid

Kirkholt innrømmer at dersom alle partene setter strenge krav til at de fortsatt skal ha betalt det som var tenkt på forhånd, så har festivalen en utfordring, siden det kom inn mindre penger enn forventet.

Han kan ikke si om det blir Storåsfestival flere ganger.

– Det er den prosessen vi er inne i nå, og runden med samarbeidspartnerne, som avgjør om det er mulig å ha festival senere. Men uansett så kan det jo se ut som at festivalmarkedet er mettet, sier han.

Mer å lese på Avisa Sør-Trønderlag:
comments powered by Disqus

Skal vi danse?

Sjetteklassinger med topp TV-show på skolen. Se bildene her.

Vær-Sjur

Å gå til jobb i dag, minte meg veldig om å slentre bakfull fra nach og på vei til skolen, det være seg da jeg var russ på pHollo eller studerte på Steinkjer. For å sitere The Small Faces; «It’s all too beautiful».

Trampeklapp og full jubel for revy

Rindalsrevyen gjorde comeback med stor suksess med «Besettj med klusk og lite kar».

Vær-Sjur

Det våres, og det blåser, og man merker at vinteren snart er slutt. I teorien i alle fall, for selv om mars er første vårmåned, har praksis vist oss at vinteren her gjerne ligger til etter 17. mai.

Rockens førstedame til Oktoberrock

Hun gjorde stor suksess med Blonde on Blonde på 80-tallet, og i år er hun klar med ny plate. Til høsten står rockens førstedame på scenen i Orklahallen.

Forvirring om Laksøra

Tillater dagens reguleringsplan at Biltema kommer til Laksøra? Spørsmålet kan bli mat for jurister.

Skal vi danse?

Sjetteklassinger med topp TV-show på skolen. Se bildene her.

Gjør comeback i lokalpolitikken

Odd Jarle Svanem er nominert på topp på Hemne Senterpartis liste til høstens kommunevalg.

Jubileumsguds- tjeneste i kapellet

Søndag 1. mars markerer Orkanger menighet at det er 60 år siden Den gode hyrdes kapell stod ferdig.

Uværsdag i vente

Vårsola blir avløst av storm.