Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet, 4 grader og laber bris i formiddag og ettermiddag, og skyet, 1 grad og svak vind i kveld.

Torsdag meldes det om skyet, 0 grader og flau vind natt og morgen, svak vind på formiddagen, 1 grad og flau vind på ettermiddagen, og lettskyet og 0 grader på kvelden.

Fredag meldes det om lettskyet, 0 grader og svak vind natt og morgen, lettskyet og 1 kuldegrad på formiddagen, regn og 3 grader på ettermiddagen, og skyet, 8 grader og frisk bris på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere og lett til laber bris i dag, 2 til 1 grader varmere og vindstille til lett bris torsdag, og 3 til 1 grader varmere og flau vind til frisk bris fredag.

I Rindal meldes det om lettskyet til sludd og 1 grad kaldere i dag, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og flau vind torsdag, og 2 til 1 grader kaldere og flau vind til frisk bris fredag.

I Rennebu meldes det om 1 til 2 grader kaldere og laber bris til flau vind i dag, 2 grader kaldere til 1 grad varmere og flau vind til laber bris torsdag, og 2 til 1 grader kaldere og flau vind til lett bris fredag.

I Lensvik meldes det om regn til skyet, 1 til 3 grader varmere og frisk til lett bris i dag, 2 til 3 grader varmere og flau vind til lett bris torsdag, og 2 til 1 grader varmere og vindstille til frisk bris fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 til 2 grader varmere og laber til lett bris i dag, 3 til 2 grader varmere torsdag, og 6 til 1 grader varmere og lett til frisk bris fredag.

På Krokstadøra meldes det om regn til skyet og 1 til 2 grader varmere i dag, 2 grader varmere torsdag, og 2 til 3 grader varmere og svak vind til liten kuling fredag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og laber til lett bris i dag, 1 til 3 grader varmere torsdag, og 1 til 2 grader varmere og svak vind til laber bris fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om prog / garage-bandet Hemlock Trio fra Namsos. De er – for engangs skyld her i Vær-Sjur – et nytt band, som jeg har fått sansen for. 25. novemberkommer deres første EP, «Krakenmartyrartsipants»,og i den forbindelse tenkte jeg å skrive litt om dem.

Bandet, som spiller musikk om atombomber, sex og seriemordere, bestårav Mikael Rasmusen på vokal og gitar, Lars Ole Okstad på bass og bivokal, ogViktor Olsen Kristensen på trommer og perkusjon, og de er alle oppvokst iNamsos. Navnet på bandet kommer av at de er tre personer, «trio», og «hemlock»,som er en giftig plante som her til lands kalles Skarntyde. Saften fra denneplanten ble brukt i det gamle Athen til å ta livet av mange dødsdømtemennesker, blant andre filosofen Sokrates. Bandet ble for øvrig formet for åeksistere som en listig gift i Namsos ellers så konforme kulturmiljø, ogbandnavnet ble derfor smertelig naturlig. De fire låtene på EP-en erbruddstykker fra et større, fiktivt univers kreert av bassist og låtskriverLars Ole Okstad. Coveret er for øvrig tegnet av Siri Bruun-Olsen, som ogsåopptrer som backup-vokalist på de to siste sporene.

Det første sporet på EP-en er «Trinity and Death’s Travel». Vokalen i starten av sangen minner meglitt om vokalen i en sang av et annet nord-trøndersk band, nemlig Havdur med «HeyDiddly Doo», men ellers er det ikke mange likhetstrekk mellom de to. Sånn bortsettfra at vokalist og gitarist Mikael Rasmussen så opp til dem da han begynte åspille for mange år siden. Vokalen på denne låta er skitten og grumsete, menman hører likevel hva som synges, akkurat slik jeg liker det. Krystallklare stemmerhar ingenting i god rock å gjøre. Bare hør på Tom Waits og Iggy Pop. Melodiener energisk og drivende, med god bruk av gitar, feedback og slagverk, og så harjeg sansen for bassgangen. Liker spesielt godt biten med Vishnu og «Now I am become death / Destroyer of worlds».

«Gravity (of thisSituation)» er spor nummer to. Og i løpet av de første ti sekundene, harallerede den ene foten og hodet mitt reagert til lydene som fyller ørene mine. Ogsåher er melodien energisk og man merker en «primal» råskap. Vokalen her er noerenere enn i det forrige sporet, men med merkbart mer galskap. Som omvedkommende gir totalt beng i hva enn det er som skjer, som om vedkommende har settting et vanlig menneske ikke burde se, og som så har formet sangstemmen etterdet. I denne sangen har jeg spesielt sansen for det fjerde verset, som kommersom en akustisk overraskelse ut fra intet, før råskapen atter er tilbake.

«Typewriter» er dettredje sporet. Den åpner med vokal med en interessant effekt, litt grøtete,litt klang, galskapen fra forrige spor merkes enda, før instrumentene setterinn og vokalen fusjonerer med dem. Dette er den korteste sangen på EP-en, ogteksten tar oss fra en gutt som savner ei jente i starten til jenta som skrivertil ham at de heller bare skal være venner og slike ting utover sangen. Dethele ender sånn passe grotesk, med at han kutter ut pusterøret hennes og hengerhenne i skjulet sitt. Siri Bruun-Olsens stemme passer godt inn sammen medvokalisten, og minner litt om Agnete Kjølsrud vokal i mange av Animal Alphassanger.

Og til slutt har vi «UnifiedField Theory». Denne sangen er interessant på flere spektre, der denblander mange musikalske sjangere, og blant rocken hører vi preg av blues, sjømannsshantyog trolsk kveding fra Siri Bruun-Olsen. Noen primale hyl finner vi også, og altpasser så godt sammen. «While I supplyand you demand / shipments of rats are inbound». Denne linja sitter nå somspikra i huet mitt, og jeg ser frem til å dra på konsert med dette bandet og syngemed på denne linja.

Dette bandet vil nå langt, merk dere mine ord. Jeg liker i allefall det jeg hører, så sjekk ut EP-en 25. november, tilgjengelig på Spotify,iTunes, YouTube, Urørt og mange flere steder.