Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 6 grader og lett bris i formiddag, 10 og svak vind i ettermiddag, og 14 i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet hele dagen. 8 grader og flau vind natt og morgen, 3 på formiddagen, 12 og vindstille på ettermiddagen, og 13 og svak vind på kvelden.

Fredag meldes det om lettskyet hele dagen. 8 grader og flau vind natt og morgen, 4 og svak på formiddagen, 12 og flau på ettermiddagen, og 11 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere til 3 varmere og flau vind i dag, 2 til 1 grader varmere og svak til flau vind torsdag, og 2 grader kaldere til 1 varmere fredag.

I Rindal meldes det om 1 til 2 grader varmere og svak vind til vindstille i dag, 2 grader kaldere til 2 varmere og flau vind torsdag, og 2 grader kaldere til 1 varmere fredag.

I Rennebu meldes det om 1 grad varmere til 2 kaldere og laber bris i dag, 2 grader kaldere til 1 varmere og lett bris til flau vind torsdag, og 5 grader kaldere til 1 varmere fredag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og laber bris til svak vind i dag, 1 grad varmere til 2 kaldere og flau til svak vind torsdag, og 1 til 3 grader kaldere og vindstille til svak vind fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 til 1 grader varmere og lett bris til flau vind i dag, 1 til 4 grader varmere og flau til svak vind torsdag, og 2 grader varmere til 1 grad kaldere fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere og flau vind torsdag, og 2 til 1 grader varmere og flau vind fredag.

Og i Børsa meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, 4 til 1 grader varmere og svak til flau vind torsdag, og 1 grad varmere til 1 kaldere og flau vind fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om dansk musikk. Dansk?! Ja,dette forkvaklede språket som høres ut som en bastard-blanding av normaltalemålog sørlandsk med noen kartofler i halsen og fylt med Tuborg, har faktisk klartå produsere brukbar musikk opp gjennom årene, og da tenker jeg IKKE på TheOlsen Brothers og deres grufulle «Fly on the Wings of Love» fra MGP rundtårtusenskiftet.

Volbeat er et bandsom spiller hard rock, heavy metal, psychobilly og diverse andre rockamusikksjangre. Sangen jeg har valgt ut er «DocHolliday» fra femtealbumet «OutlawGentlemen & Shady Ladies» fra 2013. En fengende sang om tannlegen fraAtlanta, John Henry «Doc» Holliday, som flyttet sørvest fordi han fikktuberkulose og tenkte at miljøet der nede ville være godt for ham. Han ble enprofesjonell gambler og ble kjent for å være god med revolveren. Han var en godvenn av Wyatt Earp og var med Earp og brødrene i den kjente kampen på OK Corral.En ganske bra sang i grunn, og den beste jeg har hørt av Volbeat på flere år.

Aqua er endansk-norsk bubblegum dance-gruppe som i 1997 gav oss landeplagen (ogverdensplagen for den saks skyld) «Barbie Girl». Sangen jeg tar for meg i dag,er «Doctor Jones» fra debutalbumet «Aquarium» fra 1997. Ikke likeirriterende, men sannsynligvis like kjent. Sangen handler om en gutt og enjente som møtes på ferie og blir forelsket, men må bryte opp det hele når dedrar hjem igjen. Jenta går så til legen for å bli «kurert» for forelskelsen. Musikkvideoener klart og tydelig inspirert av filmene om Indiana Jones.

Povl Dissing er en avDanmarks mest kjente visesangere og i 1973 kom han sammen med Benny Anderssenog slapp albumet «Svantes viser 1». «Svantes lykkelige dag» er å finne pådet albumet, og er for øvrig den eneste sangen jeg kjenner av ham. Jeg harderimot et album hvor han medvirker sammen med Knut Reiersrud og Iver Kleive,og de har en herlig versjon av «Påskemorgen», som jeg hørte noen ganger påsøndag. Men tilbake til sangen. Første gang jeg hørte den, trodde jeg det vartysk eller fransk. Det fortsatte frem til jeg begynte på ungdomsskolen og lærtefransk. Eller, lærte og lærte. Vi lærte vel ikke så mye fransk på Orkangerungdomsskole at det gjorde noe. Vi hang i alle fall langt etter de andreungdomsskolene, det ble merkbart da vi begynte på Orkdal VGS. Men jeg roter megbort igjen. Da jeg etter hvert begynte å forstå at dette var forkvaklet norsk,og så igjen at Povl Dissing var dansk, begynte brikkene å falle på plass. Dethjalp også en del at fylkeslegen i Sør-Trøndelag hjalp meg med å forstå mye avteksten, og hva den handlet om. Her hjemme hørte vi den ofte i en kaffereklamepå slutten av forrige årtusen / starten av dette. Lurer på om det ikke var Friele.Sangen er enkelt og greit en hyllest til det gode liv.

Safri Duo er en elektro-pop-gruppesom i 2001 gav oss den herlige perkusjonsbaserte house-låta «Played-A-Live (The Bongo Song)» fraalbumet «Episode II» fra samme år.Frem til jeg hørte Daft Punks «Contact» fra albumet «Random Access Memories»fra 2013, var dette den låta med de beste trommene jeg noen sinne hadde hørt.Det er den for øvrig enda, bare at nå deler den plassen med overnevnte «Contact».Jeg blir alltid glad og fylt med energi når jeg hører trommingen til danske, ogmelodien er rett og slett vakker. Alt hva folk kan gjøre med synthesizere,altså … Musikkvideoen er også noe for seg selv, og tar plass i en kjemitime,hvor en gutt blander noen stoffer og drypper resultatet på en glassplate ogstuderer det i mikroskopet sitt. Han deler resultatet med ei jente i klassensom han har et godt øye til, og snart står hele klassen og digger resultatet ihvert sitt mikroskop. Mot slutten av videoen merker læreren at klassen ikkelenger følger med på hva han holder på med, og vil også se, og får beaten ogsangen og det hele i hodet, bryter ut i spastiske bevegelser og forsvinner.

Junior Senior er litti samme stil som Safri Duo, bare med mindre trommer. Like mye rytme og energivel og merke. «Move Your Feet» fraalbumet «D-D-Don’t Stop the Beat»fra 2003, er en av deres mest kjente og har vært brukt i reklame, promoteringer,spill, filmer og TV-serier verden over. På samme måte som forrige sang, fyllerogså denne meg med glede og energi, og jeg klarer ikke la være å følge rytmenmed hode, hender eller bein. «Just put,put, put, put my record on / And all of your troubles are dead and gone» stemmerganske bra, for hver gang jeg setter på låta får jeg ørevoks i munnvikene ogfår litt av samme følelsen når man får noe godt man ikke har fått på veldiglenge. Bare lene hodet bakover og kjenne at toppen glir av og regnbuer,kaniner, enhjørninger, pegasuser og kattunger spruter ut av den delen som erigjen på kroppen og en følelse av glede og vellyst sprer seg i deg, rundt degog i resten av verden.

Kim Larsen var medlemi fantastiske Gasolin’, og har også hatt en fantastisk solo-karrier. Sangen «Papirsklip»hørte jeg for første gang på en samleplate min far hadde med blant andre Opusog andre herligheter / rariteter fra 70- og 80-tallet. Sangen er å finne på hansfemte studioalbum, «Midt om natten»,fra 1983, og som med de to forrige sangene, er også denne en sang som får megtil å smile og føle meg vel med meg selv, men uten den samme følelsen til åbevege kroppen til spastiske rytmer. Uansett, sangen er på dansk, men Larsensynger definitivt mer forståelig enn Dissing, det er fortsatt øl og kartofler,men likevel, mer tilgjengelig for den gjengse nordmann. Sangen handler forøvrig om en person som finner trøst i å klippe ut silhuetter av papir, det væreav sine foreldre eller sin beste venn, og slik klarer han å fortsette hverdagenetter at lykken har forlatt ham, og han føler at verden er kald og ensom.

Carpark North er etnyere rockeband som spiller electro rock og alternativ rock. Med sangen «Human» fra andrealbumet «AllThings to All People» fra 2005, vandret de inn i livet mitt en vårlig dag jegglodde på MTV, eller for alt jeg vet hørte jeg den på radio, men på den tidenser jeg det som mer usannsynlig. Jeg hørte ikke mye på radio mellom slutten avnittitallet og frem til vi begynte å lage skrekkfilmen «Niding» i 2010 og dromed oss P3Morgens stuntreporter, Yngve Hustad Reite som kjæresten til AudKristine Horseng. Da måtte jeg selvfølgelig begynne å høre på P3 igjen, og vible nevnt både i P3Morgen og hos Filmpolitiet. Jeg er fortsatt litt stolt overat noe jeg har vært med på å lage har fått terningkast fire av Birger Vestmo.Men tilbake til sangen. Den var rå og energisk, skikkelig god rock, og jegdigga den fra første stund. Sangen kan sies å handle om folk som mener at de dealltid har rett, og som føler at det ikke er menneskelig å ta feil, ikke alltidvinne, ikke være del av noe og lignende. I min bok er slike mennesker barekvasimennesker, og bør lære seg en ting eller to om det å være menneske, ogkanskje enda viktigere, å være menneskelig. Musikkvideoen anbefales på detsterkeste. Den ble for øvrig også brukt i fotballspillet «FIFA 2008».

Spillelister

Wimp

Spotify