I kveld (onsdag) holder Astrid Smeplass (18) konsert på Blæst i Trondheim. Rennbyggen har etter at suksessen tok av, tatt artistnavnet Astrid S. Og i kveld blir hun å se på på Blæst på Solsiden.

– Det blir godt å komme tilbake til Trondheim og høre min egen dialekt igjen, ler hun på telefon fra Oslo hvor hun har bodd etter at musikkarrieren tok av.

Hun går onsdag kveld på scenen for et utsolgt lokale. Blant publikum sitter hennes mor og far, samt en del kjentfolk fra distriktet.

– Det blir artig å se dem igjen, fastslår hun.

Idol-gjennombrudd

18-åringen, som slo gjennom i TV2-programmet Idol i 2013, vil holde en times lang konsert sammen med sine to bandkamerater.

– Publikum vil få høre masse ny musikk, sier hun.

Dagene i hovedstaden går med til å skrive nye låter og spille dem inn i studio. Det kommer ikke en plate fra Astrid S riktig ennå. Men det skal lanseres en ny sang i høst, samt flere sanger og en EP etter hvert.

– Hvordan har du det for tida?

– Travelt, svarer hun og forteller om økt aktivitet på konsertfronten utover høsten.

– Ekstremt stas

– Hvor ofte er du hjemme i Rennebu?

– Jeg har prøvd og fått til én gang i måneden. Det er godt å komme hjem og henge med familien og venninner. Men utover nå blir hjemturene, i takt med hyppigere spillejobber, mer sjelden, sier hun.

Smedplass er også nominert i klassen beste norske artist under European Music Awards (EMA). I klassen «Best Norwegian Act» konkurrerer hun med artistene Kygo, Donkeyboy, Madcon og Sandra Lyng.

STEM PÅ HENNE HER

– Det er ekstremt stas, spesielt når du ser hvem de andre i samme kategori er. Jeg vet ikke helt når prisen deles ut, men tror det er i november, sier hun og oppfordrer alle om å stemme på henne.