– Dette er Ibsen på sitt mest underholdende, sier kulturleder Arne Fagerholt om Samfunnets støtter i regi av Riksteateret som kommer til Orkdal kulturscene fredag 9. oktober.

Forestillinga hadde premiere i Oslo i forrige uke i Oslo med svært gode omtaler.

– Forestillinga er også aktuell ettersom Henrik Mestad som spiller hovedrollen, også spiller statsministeren i serien «Okkupert» som går på TV 2 denne høsten, sier Fagerholt.

Heftig og spennende

Samfunnets støtter er ett av Henrik Ibsens stykker som aldri slutter å være aktuelt. Det tar opp problemstillinger som maktmisbruk og korrupsjon. Og selvsagt er også kjærligheten involvert.

– Dette er et stykke teater som er spennende som en kriminalhistorie, heftig som en kjærlighetsroman og like dagsaktuell som kveldens TV-nyheter, sier Arne Fagerholt som gleder seg over at Orkdal kulturscene får en så kritikerrost forestilling på høstens program.

– Publikum behøver i alle fall ikke være redde for å bli sittende i et tragisk landskap. Det er en høyst underholdende forestilling om høyt spill om makt og kjærlighet, sier Fagerholt.

Hyperaktuell

Stykket handler om familiefaren Konsul Bernick som skaper arbeidsplasser og tar ansvar for byens vekst. Men det viser seg at den visjonære samfunnstoppen har bygget karrieren og også ekteskapet sitt på en løgn. Sannheten om fortida tvinger seg til slutt fram, og han må finne en vei ut for å redde omdømmet sitt. Det store spørsmålet er om han er en angrende synder, eller om det også denne gangen er spill for galleriet og basert på en løgn.

I det hele tatt er problemstillinga like aktuell i dag som på Henrik Ibsens tid.

– Dette er Ibsen for alle, uttaler Riksteatret nye teatersjef, Tom Remlov.