Tradisjonen tro ble eldres dag i Skaun kommune arrangert i Børsa samfunnshus 1. oktober.

Eldrerådsleder Anna Riaunet ønska velkommen. Konferansier var denne gangen Birger Paulsen, fra Buvik pensjonistforening. Han presenterte et trivelig program. Jobben som konferansier gjennomførte han med humor og bandt arrangementet godt sammen.

Det var et variert program, både med allsang, sang og musikk og underholdning. Det startet med Oddrun Duesten som «Sjøla fra Øyåsbakkan». Ho hadde problem med å komme ut av rundkjøringa ho var kommet inn i. Da ho starta med sjåføropplæring på 1970-tallet var timeprisen kroner 60, mens nå da ho akkurat hadde kjørt opp, var prisen, nei den turte ho ikke å fortelle.

Kvartetten Turbadurgutten fra Hølonda underholdt med sang og musikk. Eggkleiva mannskor var flinke. Espen Tørset var solist, og dirigenten presiserte at Espen var valgt inn i kommunestyret igjen nå i høst, og at det var kommet mange ordførere som hadde hatt opplæringa si i Eggkleiva mannskor. Espen framførte «Har du fyr» av Ola Bremnes, også kjent gjennom Hekla Stålstrenga, med entusiasme og innlevelse.

Serveringa var også upåklagelig, smørbrød med assortert pålegg og bløtkake.

Skaun musikkorps, som er medarrangør, gjorde sin musikkopptreden med stor entusiasme og flott klang. Godt å høre på. Seniordanserne i Skaun, som har slått seg sammen til en klubb, viste fram tre danser. De svingte seg rymisk både i hambo, foxtrot og cha – cha.

Loddsalg med mange fine gevinster. Et flott arrangement. All ære til Anna Riaunet og Skaun eldreråd og Skaun musikkorps. Anna Riaunet ble takket for sin innsats som leder av eldrerådet og arrangør gjennom mange år av Jon Are Skauge.

Antallet eldre i verden kommer til å øke jevnt i årene framover. Derfor holdt FN allerede i 1982 en konferanse om utfordringene og mulighetene knyttet til denne utviklingen. Etter denne konferansen ble det vedtatt at man skulle markere et engasjement for de eldre en fast dag i året, den 1. oktober. Siden 1990 har dagen blitt markert på ulike måter i kommuner og byer både i Norge og ellers i verden.