Orkdal kommune stenger denne uka vannet i Øvre Hovsbakkanpå Orkanger både mandag, tirsdag og onsdag.

Det blir stengt fra tidlig formiddag til barne-tv-tid hver dag, før det blir satt på om kvelden og natta igjen.

– Vi skal jobbe så raskt vi kan, lover formann på vannverket i Orkdal kommune, Jørund Grønli.

Vannavstenginga skyldes at det skal settes ned nye kummer. Disse har flere sluser enn dagens ordning. Det gjør at man unngår å stenge vannet til hele området, men kun det området som er nødvendig.

Det er to årsaker til arbeidet som skal gjøres:

* Hvis det blir lekkasje på hovedledningen, blir færre rammet når man kan stenge av vannet i boligfeltet i mindre deler.

* Beboere som skal bytte innvendig stoppekran, og som ikke har utvendig stoppekran, trenger ikke lenger be kommunen om å stenge vannet i hele boligfeltet.

På mandag vil alle i Øvre Hovsbakkan bli vannløse på dag- og ettermiddagstid. På tirsdag er det delt opp slik at kun halvparten blir uten vann, mens på onsdag er det kun en tredjedel som blir berørt.

– Hvorfor gjøres dette i høstferien når mange familier er hjemme med barna?

– Det skyldes at entreprenøren er ledig akkurat nå. Vi har ventet en stund på dette, og i dag (fredag) ringte de og sa at arbeidet starter på mandag, svarer Grønli.

Han forstår at arbeidstart kommende uke ikke er gunstig, men at kommunen er prisgitt entreprenøren når de har anledning.

– Har du råd til hva de som bor i husene som blir rammet bør gjøre i dagene de blir uten vann?

– Tapp i badekaret eller fyll opp bøtter med den mengden du må ha for å klare deg denne dagen. På kvelden kommer vannet igjen, før det stenges tidlig formiddag neste dag igjen, sier han.