AtB har bestemt at bussrute 470 ikke lenger skal betjene strekningen Høgkjølen-Fannrem etter åpninga av nye E39. Åtte holdeplasser blir dermed uten ordinært kollektivtilbud langs «gammelveien», fordi bussene skal kjøre nye E39.

Det ble opprinnelig opplyst om at dette ville tre i kraft fra 5. oktober. Men markedssjef Grethe Opsal i AtB opplyser nå om at omlegginga er utsatt ei uke, slik at 12. oktober blir datoen for det nye systemet.

Få påstigende

Få påstigende passasjerer på de i alt åtte holdeplassene mellom Høgkjølen og Fannrem, er i årsaken til omlegginga.

– Vi legger vekt på hensynet til de fleste reisende med denne ruten. Ifølge våre reisestatistikker, er det svært få påstigende på disse holdeplassene. Det er totalt 330 i hele 2014. Omleggingen vil gi økt komfort for de som reiser til/fra Aure og Hemne, og nedgradering av gammel trasé vil på sikt gi redusert vedlikehold og dermed redusert fremkommelighet og komfort kontra den nye traseen, har Opsal tidligere uttalt til ST.

Påtroppende ordfører Oddbjørn Bang har uttalt at det jobbes med en løsning for at de som trenger skyss på den aktuelle strekningen ikke skal bli rammet.