– Dette er uten tvil det aller største jeg har opplevd på travbanen, sa en rørt og lettere sjokkert Bjørn Nyhus etter at The Last Ticket og Atle Solhus hadde gått hen og vunnet Josef Kleins æresløp på Leangen lørdag.

Først på streken

Josef Kleins æresløp er et løp for fireårige hester, og er på mange måter et av de vanskeligste fireårsløpene å vinne, da løpet også er åpent for utenlandskfødte hester. Orkdalingen var en av kun to norskfødte hester i løpet, og disse to var gjort til henholdsvis nest siste og sistevalg blant spillerne. The Last Ticket ga hele 52 i vinnerodds, noe som sier alt om hvor tøft ute orkdalingen var.

Men hestene kan heldig vis ikke å lese program. Atle Solhus ga hesten et fint løp i lederryggen etter at Kapow Hanover hadde åpnet den første halvkilometeren etter morderiske 1.09. Da tempoet skrus opp på siste bortre langsida klarer ikke orkdalsekvipasjen helt å henge på. Men Solhus får virkelig fart på The Last Ticket rundt den siste svingen, og på målstreken er orkdalingen det bitte, lille nødvendige foran.

– Artig

Atle Solhus var kusk også da The Last Ticket var nær ved å vinne Märtha-finalen som treåring i fjor. Det ble til slutt andreplass verdt hele 200 000 kroner. Før årets kvalifiseringer til derby valgte Nyhus å sende hesten til travtrener Tom Forkerud, som klarte å få hesten igjennom nåløyet til derbyfinalen, hvor dessverre alt ble feil. Når The Last Ticket returnerte til Leangen lørdag, var det på mange måter som om ringen var sluttet for Atle Solhus og The Last Ticket.

– Jeg kjørte ham inn til andreplass i Märtha-finalen i fjor, og jeg må innrømme at det er utrolig artig å få være med på å lose hesten inn til seier i et så stort løp som dette, forteller Solhus etter å ha mottatt hyllesten både for egen og hestens prestasjon på seremoniplass.

Sterk opplevelse

For eier Bjørn Nyhus ble det en sterk opplevelse å stå på seremoniplass å motta pokaler og gratulasjoner. Han visste at han hadde en bra hest, men drømte aldri om at det skulle bli seier i møte med flere formel 1-utgaver fra USA. Det gjorde heller ikke spillerne, som forsvant som snø på Mallorca i juli da orkdalingen klinket til. The Last Ticket var en viktig årsak til at kun én spiller klarte V75-rebusen. Denne spilleren kunne til gjengjeld kvittere ut over én million kroner.

– Dette hadde jeg ikke drømt om en gang, forteller en rørt Nyhus etter løpet – 100 000 kroner rikere.

Utvikling

Trener Tom Forkerud var også full av beundring for hestens prestasjon.

– Hesten var svært godt trent da jeg fikk ham inn på stallen. Jeg har gjort noen justeringer og ikke minst jobbet med å få litt mer fart i beina på hesten. Og bare så det er sagt, denne hesten er det mer utvikling i.

Feiret Jærvsørappen

En annen orkdaling som kunne juble lørdag var Jon Nergård. Han hadde bedt inn nærmere 35 gjester til middag på Leangen lørdag for å feire Jærvsørappens seirer både i det svenske og det norske derbyet. Og før gjestene hadde rukket å fylle på desertskåla, var det plutselig mer å feire. Jærvsørappen og Jomar Blekkan leverte nemlig en utrolig sterk prestasjon til seier i Erik Garbergs æresløp, til tross for 60 meter tillegg. Dermed kunne Nergård og hans gjester heve glasset og skåle for nok en seier, nye 100 00 kroner inn på konto og ny banerekord på 1.24,1.

Dette var hestens niende seier på 11 starter i år, og hesten mangler nå kun 75 000 kroner på å ha kjørt inn to millioner kroner i år.

I samme løp leverte Mogset-traveren Pave Faks et råsterkt løp til tredje verdt 25 000 kroner.

Også i dagens 9. løp ble det levert meget sterke lokale prestasjoner. Buviktraveren French Pride tok en sterk andrepremie verdt 25 000 kroner, mens Kvåle-traveren Bakkmo Bosse tok tredjepremien verdt 15 000 kroner.

Lokale resultater Leangen lørdag:

1. løp: 3) Tverdals Frøkna 1.28,1

2. løp: 5) Beatles BR 1.15,2

3. løp: 4) Kalland Scofield 1.16,2

4. løp: 1) Jærvsørappen 1.24,1, 3) Pave Faks 1.27,1

6. løp: 1) The Last Ticket 1.14,7

7. løp: 5) Snonsøy Elda 1.26,3, 7) Jærvsørappa 1.26,7

8. løp: 4) Pine Piner 1.15,5

9. løp: 2) French Pride 1.15,7, 3) Bakkmo Bosse 1.15,7, 5) Wizard 1.15,9

11. løp: 2) Lauvås Dina 1.28,8, 3) Theodor 1.28,0, 5) Friprins 1.29,0