Kommunen ønsker å framskaffe mange utleieboliger i Rindal sentrum. De tilbyr derfor å inngå langsiktige leieavtaler med inntil ti års varighet med private utbyggere eller eiere.

Nå lyser kommunen ut en konkurranse om dette, der kommunen altså vil stå som leietaker for så å leie ut videre til beboerne.

Til flyktninger

Plan- og utviklingssjef i Rindal kommune, Sivert Dombu, sier at kommunen har et økt behov for utleieboliger framover. Bosetting av flykninger er den største årsaken, selv om det også er snakk om andre grupper som trenger boliger.

Rindal har vedtatt å ta i mot ti flykninger per år fra 2014 til og med 2016, foreløpig er 12 av disse bosatt.

Må ikke være nytt

Kommunen lyste tidligere ut en anbudskonkurranse på å bygge utleieboliger etter den såkalte Hamarøymodellen. Da fikk de inn ett tilbud, men konkluderte med at det ble for dyrt med nybygg til dette formålet.

– Det som er nytt nå er at vi åpner for å bruke eksisterende boligmasse, som tilpasses formålet. Det er noen som har skissert forslag til oss. Vi ønsker å leie boliggrupper med litt størrelse på, slik at det er flere boenheter i en kontrakt, sier Dombu.

Kommunen åpner for å inngå avtaler om inntil 20 boenheter. Boligene må kunne ferdigstilles så snart som mulig og seinest innen 1. januar 2017.

Tre boligtyper

Kommunen ønsker å ha tilgjengelig ulike typer utleieboliger, for å kunne møte de ulike behovene til beboerne. Kommunen ser etter følgende tre boligtyper:

¤ Hybelliknende boliger for ei gruppe av inntil fem enkeltpersoner, der hver enkelt har sitt eget rom, men der det også er felles bad, wc, kjøkken og oppholdsrom.

¤ Grupper av fullverdige leiligheter med ett, to eller tre soverom.

¤ Enkeltleiligheter eller eneboliger.

Tilbudsfristen er mandag 16. november 2015.