Fem unge og lovende band skapte god stemning i Orkdal kulturhus fredag kveld. Ungdommens Oktoberrock markerte starten på ei rockehelg av de sjeldne i Orkdal, med storheter som Slade, The Wall og Tindrum på besøk. Men fredag var lyskasterne rettet mot dalførets yngste rockere.

Stor innlevelse

Bandene Commercial Break, Monkeywrench, Blue Refuse, Easy Peasy og Blue Fame imponerte med spreke låtvalg, dyktige musikere og ikke minst stor innlevelse.

– Vi elsker å spille foran publikum, forteller Markus Amund Sæther, Emilie Vera Wærdahl og Magnus Wuttudal (alle 15 år) i bandet Commercial Break.

De hadde tatt turen fra Snillfjord for å vise publikum hva de hadde å by på, og satser på musikken. Rock er en sjanger de føler seg svært hjemme i, og gjengen ser blant annet opp til bandet Avenged Sevenfold.

Scenevante gutter

Rock er også en av favorittsjangrene til bandet Monkeywrench, som består av fire gutter fra både Fannrem, Evjen, Børsa og Buvika. Gutta har spilt sammen i drøyt halvannet år, og i løpet av den korte tida har de spilt både på UKM og Strandafestivalen.

– Vi er egentlig et alt-mulig-band. Men vi liker rock også, forteller vokalist Lars Dybdahl (13) fra Evjen.

Guttene drømmer om en dag å stå på den store scenen under Oktoberrock, men enn så lenge er det stor stas å spille i kulturhuset.

Klassikere

– Når applausen kommer tenker vi bare «woho», smiler de unge rockerne.

De fem bandene ga publikum både kjente og kjære rockeklassikere som «Sweet Child of Mine», «Splitter pine» og «Smells Like Teen Spirit», og egenkomponerte låter. Det er ingen tvil om at det gror godt i det unge rockemiljøet i Orkdal.

Roser bandmiljøet

Alle bandene som stod på scenen under Ungdommens Oktoberrock er i hovedsak tilknyttet Orkdal kulturskole og musikklinja på Orkdal vidaregåande skole. Ungdommens Oktoberrock er et samarbeid mellom Oktoberrock, MOT og Orkdal kulturskole. Konferansier Sturla Eide var svært imponert over bandene, og håper det kan bli flere anledninger hvor de får vise seg fram.

– Det er et fantastisk bandmiljø, og band trenger å spille på en scene, sier Eide.

Vokalistene i bandet Easy Peasy sang klassikeren «Splitter pine» som duett.
Gjengen i Commercial Break hadde tatt turen fra Snillfjord for å delta på Ungdommens Oktoberrock. Her ved vokalist Emilie Vera Wærdahl (15).