Når E39 stenges på grunn av ulykker og uhell på veien, varsles dette med blinkende røde lys. Likevel ignorerer mange denne advarselen. Resultatet er ofte ei bot på 5200 kroner.

Dette gjentar seg gang etter gang: Veien stenges og røde lys blinker. Likevel kjører folk forbi og inn mot stedet hvor det har skjedd ei ulykke eller et trafikkuhell, noe som kan forårsake nye farlige situasjoner.

– Jeg tror en del misforstår. De ser ingen fysisk hindring i veien. De ser heller ingen annen trafikk (fordi andre har forstått). Og da tolker de det som om man kan fortsette på veien, sa Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor i månedsskiftet august-september.

Da var det kun dager siden nettopp dette skjedde: Svalnestunnelen ble torsdag formiddag 27. august stengt etter at en lastebil mistet takplater der inne. I tillegg var lasten borti ei vifte i tunneltaket.

Veien ble umiddelbart stengt. Men 15 biler passerte de blinkende lysene. De måtte til sammen betale 78 000 kroner i bot.

– Dette har skjedd flere ganger. Til og med når det settes fysiske hindre (bom som sperrer det ene kjørefeltet) på E39, kan biler kjøre over i motsatt kjørebane, forbi bommen og videre på veien. Da passerer de i tillegg dobbel sperrelinje, sier Fagerholt.