Etter at 15 ulike ambulanser ble evaluert, falt valget til slutt på Volkswagen Amarok.

Orkdal først

For to uker siden var Roger Pettersen fra Handicare på plass med den nye ambulansen på Orkdal bil for å ha en gjennomgang med ambulansepersonell.

– Valget falt på denne typen på grunn av sikkerheten, arbeidsmiljøet og ergonomien. Med arbeidsmiljøet så tenker vi først og fremst på at støyen er mye mindre i denne bilen enn tidligere. Denne var overlegen på alle tester, forteller Pettersen.

Det er Orkdal som er først ute i Midt-Norge med å få den nye ambulansen. Ambulansen er i kategori 2 som er en slags varebilbasert ambulanse som er under 3,5 tonn.

– På utsiden av bilen er det i tillegg oppbevaringsskap for utstyr som gjør at personellet slipper å gå fysisk inn i bilen for å hente noe, sier Roger Pettersen.

Utviklet seg

Amaroken skal være mer komfortabel for både helsepersonell og pasienter på grunn av en luftfjæring bak. Ambulansesjåfør Ken Pettersen var helse Midt-Norge sin representant og var med å utforme bilen. Han kan fortelle at det har blitt gjort viktige forbedringer rundt vekten på bilen.

– Vi har hatt utfordring med vekten tidligere. Bilen skal kunne romme fem personer og i tillegg skal vi ha med utstyr som veger en del. På denne bilen er det problemet løst bra, slik at vi holder oss innenfor maksvekten, sier Pettersen.

180 Hk

Bilen er bygget i tre steg. Først er den produsert som standard Amarok på Volkswagen sitt verksted i Tyskland, før den har blitt fraktet til Nederland hvor rammen blir forlenget med 32 centimeter og montert luftfjæring. Før til slutt modulen blir påmontert rammen i Finland.

Bilen har 180 hestekrefter og egenvekten er på 2800 kilo, mens maksvekten er på 3440 kilo.