HAMOS har siden 1. mai hatt et felles trimprosjekt internt i bedriften. For hver person som har trimmet minimum 30 minutter har det gått 10 kroner til å dekke utgifter for kjøp av en ambulanse. Ambulansen skal overbringes et sykehus i Mostar (vennskapsby). Den bosniske byen har i mange år slitt med å bygge seg opp etter krigen og HAMOS ønsker å hjelpe.

– Vi tenkte at det kunne være fint å trimme for en god sak. Nå har 60 ansatte fått inn rundt 70 000 kroner og vi har nå fått kjøpt en seks år gammel ambulanse som ikke skal brukes mer i Norge, sier kommunikasjonsleder Vanja Gjelstenli ved HAMOS.

2637 timer

Siden 1. mai har ansatte ved Hamos trimmet 2637 timer. Ambulansen som nå er kjøpt inn er i god stand og inneholder en del nødvendig utstyr. HAMOS har i tillegg fått inn en hjertestarter som sendes med ambulansen.

– Ambulansen blir ikke brukt mer her i Norge, men i Mostar blir nok dette luksus. Dette er jo i ånd med vår sin miljøprofil. Om ikke Norge kan bruke den, så er det sikkert andre som kan ha nytte av den, sier Gjelstenli.

Fellestrim

Det er hele HAMOS forvaltning med Retura Sør-Trøndelag som har vært med på trimprosjektet.

– Vi har variert litt med å arrangere felles trimturer og trene aleine. Det er veldig stas å få gi en slik type gave. Vi føler vi får bidra med noe positivt, sier Gjelstenli.