Da stiller nemlig et bredt utvalg av kommunens lag og foreninger opp for å presentere seg for kommunens nye innbyggere. Arrangementet, som også byr på kulturelle innslag og noe å spise, arrangeres av Skaun kommune.

- Her vil den nye rådmannen ønske velkommen til kommunen, og det kommer representanter fra ulike seksjoner for å informere om kommunens tjenestetilbud, sier Anne Karin Støren i kommunens seksjon for kultur, fritid og frivillighet.

Med denne «Fløttardagen» fremstiller Skaun seg som en kommune med et aktivt og variert frivillig liv.

- Det å begynne med en organisert aktivitet er en effektiv måte å etablere tilhørighet og sosialt nettverk når man er ny i bygda. Vi vet at en aktiv og meningsfylt fritid er en viktig faktor for at man skal føle trivsel og tilhørighet, skriver Støren i invitasjonen.

Hun oppfordrer nye innbyggere til å ta kontakt hvis det er noe de lurer på om finnes, eller om de har ideer som de vil sette ut i livet.

- En av våre oppgaver er å ha innblikk i hva som rører seg av aktiviteter i Skaun og være en støttespiller for det frivillige organisasjonslivet, skriver Støren.