Spenningen i toppen av 3. divisjon avdeling 9 er til å ta og føle på. Orkla er to poeng bak Tynset som har vist en utrolig form siden slutten av vårsesongen og frem til nå.

Tynset er ubeseira på de 15 siste kampene, men den rekken kan stoppes når laget møter KIL/Hemne på Hemne Sparebank Arena lørdag.

Gamle kjente

For KIL/Hemne-trener Ole K. Sagbakken blir det nok litt ekstra spesielt da han trente Tynset i tre år. I det motsatte oppgjøret endte det med 2-1-seier til Tynset. KIL/Hemne utliknet i det siste spilleminuttet, men Tynset avgjorde kampen på overtid. Sagbakkens menn er nok revansjesugne etter det bitre tapet.

KIL/Hemne har vist strålende form og står med fem strake seiere, men det samme gjør Tynset på de fem siste kampene. Det er med andre ord to formsterke lag som møtes lørdag.

Møter tabelljumbo

Orkla må bare fortsette å vinne kamper om det skal bli noe av opprykket i år. Orkla har gjort jobben stort sett hele veien, men Tynset har nektet å slippe Eggens menn noe nærmere på tabellen.

Søndag er det tabelljumbo Kvik som står på motsatt halvdel på Orkdalsbanken stadion. Kvik ligger desidert siste, men tok poeng da Orkla møtte de på bortebane denne våren.

Orkla har scoret 24 mål på de fire siste kampene og sannsynligheten er stor for at de hvert fall scorer et par til på søndag.

Møter Tynset

Etter Kvik-kampen på søndag er det Tynset som venter i den nest siste serierunden. Lagene møtes i en ren opprykksfinale på Nytrømoen gras. Tynset har vunnet 11 av sine 12 hjemmekamper så langt denne sesongen.

Svakt bortelag

Mandag tar Buvik imot Ranheim 2 på Da-Tel Arena. Ranheim har hatt en god sesong og har sikret plassen i divisjonen for lenge siden, men det er mye takket være hjemmestatistikken. På bortebane er laget blant de aller dårligste i avdelingen, så her kan det være gode muligheter for tre poeng for Buvik.

Buvik møter Ranheim 2 på Da-Tel Arena mandag.