Det er selskapet selv som forteller dette i en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag. Business development manager Snorre Lillesand sier han ikke kan oppgi kontraktsverdien, men sier kontrakten er en av de største i bedriftens historie.

– Maria-kontrakten er av særlig verdi for Bredero Shaw på Orkanger i en tid da antall feltutbygginger i Nordsjøen og Norskehavet er dramatisk redusert fra nivået de foregående årene. Aktiviteten på dette prosjektet fungerer som en basis for å beholde vår kompetente og erfarne arbeidsstokk som er vår viktigste ressurs i konkurransen for å få fremtidige prosjekter til Orkanger. Tildelingen av denne nøkkelkontrakten er en av de tre største i bedriftens histore og bekrefter Bredero Shaws posisjon som den fortrukne leverandør av coating for rigide rørledninger på den norske kontinentalsokkelen, sier Lillesand.

Maria-feltet er lokalisert i Norskehavet. Feltet bygges ut som en såkalt subsea tie back til Kristin-platformen. Produksjonsoppstart for feltet er planlagt til 2018 med en levetid på 23 år. Reservene på feltet er anslått til 180 millioner fat, ifølge selskapet.

Bredero Shaw opplyser at produksjonen på Orkanger omfatter anti-korrosjonscoating og thermisk isolering av 49 kilometer 12.75 tommers Water Injection (WI) pipes, 23 kilometer 6.625 tommers Gas Lift (GL) pipes og 28 kilometer 14 tommers Production pipes.