Stein Atle Gangås er leder i fotballavdelinga i Orkanger IF. Siden forrige lørdag har det vært hektisk virksomhet i klubben: 5.divisjonslaget har signert ny trener (Rune Normannseth) og sju nye spillere. Og det er enda flere på gang.

– Hva er målet til OIFs A-lag på kort og lenger sikt?

– Først og fremst er det å rykke opp kommende sesong. Det er det ingen tvil om. På denne måten har G16- og juniorspillerne noe å strekke seg etter. Målet er å ha et godt sportslig tilbud i klubben slik at vi beholder våre egne talenter. Og for A-laget er det naturlig å tenke på 3.divisjon.

Har dere mål om å bli konkurrent til Orkla og etter hvert storebror i dalføret?

– Det er klart det er en ønskedrøm å bli storebror, men dette er ikke nedfelt i klubbens statutter eller vedtatt på styremøtet. Vi har egentlig ikke snakket om det. Men jeg tror det er viktig å gi Orkla konkurranse, det vil gjøre oss begge bedre.

Dere er ikke redd for å vanne ut den lokale tilhørigheten med å hente 10-12 nye spillere, halvparten fra Buvika?

– Vi mistet åtte av våre beste juniorspillere til Orkla før fjorårssesongen. 1997- og 98-årgangen forsvant - de som vi skulle bygge A-laget med framover. Nå er vi nødt til å gjøre noe drastisk. Vi er ikke fornøyd med å være i 5.divisjon. Når det er sagt, så ligger Buvika kun 13 minutters kjøretur unna. Jeg oppfatter også dem som lokale spillere.

Har OIF dårlig samvittighet for at dere har tappet Buvik for fem spillere?

– Nei! Disse har nesten ikke spilt for Buvik i år. Vi har henvendt oss til spillere som ikke har vært særlig aktive i årets sesong.

Vil det være fiasko om OIF ikke rykker opp kommende sesong?

– Vi er i 5.divisjon, så ordet fiasko er litt sterkt. Men det er viktig for nærmiljøet at vi klarer det, det vil skape ytterligere engasjement. Imidlertid vet vi ikke om andre lag i avdelinga satser, og det er kun ett lag som rykker opp.

Betaler dere spillere for å ikle seg den gule drakten?

– Det er kun snakk om kjøregodtgjørelse for de som bor utenfor kommunegrensa. Og forventer at spillerne samkjører for å redusere utgiftene.

Hva ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

– Det har blitt mye fotball den siste tida. Det som er viktig er å skape et godt tilbud til alle fotballspillere i OIF.

I KØ FOR Å SKRIVE UNDER FOR OIF