HEMNE: Det er kommet ett bud på kjøp av Hemne Hotell. Det bekrefter Svein O. Berg i selskapet Mantinia Utvikling AS, som på vegne av eierne av hotellet og Ausettunet (tidligere Hotell Jarlen og flyktningmottak) skal gjennomføre salget.

A la hussalg

Budfristen gikk opprinnelig ut sist fredag, men da ingen bud ble inngitt, ble den forlenget til klokka 16.00 mandag.

– Det kom inn ett bud på Hemne Hotell før fristen, men ingen har så langt inngitt bud på Ausettunet, sier Svein O. Berg til ST.

Tilbyderen har nå satt en frist til klokka 12.00 tirsdag.

– Det betyr at tilbyderen har forlenget budfristen. Da kan flere ting skje; budet kan aksepteres eller avvises, og det kan komme nye bud. Dersom det kommer nye bud tett opp under fristen, vil fristen bli forlenget med minst to timer, sier Berg.

De som har signalisert interesse for kjøp av hotellet, holdes orientert om utviklinga i saken.

– Salget foregår på samme måte som et ordinært hussalg, sier han.

Må passe spillereglene

– Hva skjer om det ikke kommer nye bud og selger ikke aksepterer det foreliggende tilbudet?

– Da blir det en ny runde og nye frister.

Han kan ikke gå ut med noe informasjon om hvem som er tilbyder, om det er en lokal aktør eller om budet avviker mye på prisantydningen på høystbydende over 5 mill. kroner.

– Jeg må forholde meg til spillereglene rundt salgsprosessen, og kan ikke gå ut med slik informasjon, sier Berg.

Fire eiere

Det er fire eiere som står bak Hemne Eiendom AS, som eier Hemne Hotell: Jan Ingvaldsen, Leif Arne Hafstad, Kåre Petter Sundet og Arvid Dyrendahl. De har 25 prosent eierskap hver. Selve drifta av hotellet, er det AB Hotelldrift AS som står bak, der Ann Marit Hofset er daglig leder.

De samme fire; Ingvaldsen, Hafstad, Sundet og Dyrendahl, står med de samme eierandelene bak Jarlen Eiendom AS, som består av det planlagte boligprosjektet Ausettunet på Skeiet der det tidligere har vært drevet både hotell og flyktningmottak.