Kari Løvendahl Mogstad, spesialist i allmennmedisin og lektor ved NTNU, vil snakke om vold mot kvinner under et åpent møte i Skaun rådhus i regi av Børsa sanitetsforening torsdag 26. november. Dit kommer også etterforskningsleder ved Melhus lensmannskontor, Grethe Møkkelgård Fossum.

– Sanitetskvinnene går i bresjen for å bryte tabuer og bekjempe vold mot kvinner. Vi finner oss ikke lenger i at det som skjer i hjemmet skal forbli innenfor husets fire vegger og går i bresjen for å bryte tabuer, bekjempe vold mot kvinner og kreve økt fokus på forebygging, et tilstrekkelig hjelpeapparat og økt rettssikkerhet, skriver Siri Grøttjord i en presemelding til ST.

De som kommer på møtet, vil også få en rød knapp med på billetten. Den røde knappen er et symbol på at arbeid mot vold mot kvinner er viktig. Rødt er valgt fordi rødt signaliserer stopp, samtidig som rødt er kjærlighetens farge.

Sanitetskvinnene har vært med i Rød Knapp-samarbeidet siden 2012 sammen med Den norske kirke, Islamsk råd, Virke, Krisesentersekretariatet, Reform (Ressurssenter for menn) og JURK (Juridisk rådgivning for kvinner).