Det kom fram da formannskapet i Orkdal hadde møte i går. Før møtet orienterte den ferske orkdalsrådmannen om bakgrunnen for at han står på søkerlista til rådmannsjobben i Trondheim.

Overraskende

Nyheten kom svært overraskende på politikere, ansatte og befolkningen i Orkdal tirsdag denne uka. Slik forklarte Wolden for formannskapet at han nå kan være på vei bort fra kommunen:

– Det var aldri planen min å søke jobben i Trondheim. Jeg har blitt veldig godt mottatt i Orkdal. Disse sju ukene har vært veldig positive, og jeg har hatt et godt samarbeid med ordfører og administrasjon, sa Wolden og fortalte at han i forrige uke ble oppringt av et rekrutteringsbyrå. Det endte med at han satte seg på søkerlista.

Hastig informasjon

Tirsdag morgen ble han igjen oppringt av rekrutteringsbyrået, som kunne fortelle at søkerlista ville bli offentliggjort i løpet av dagen. Wolden måtte dermed informere ordfører og kommuneledelse om at han var søker på jobben i Trondheim kommune.

– Jeg har beklaget at dette kommer så brått på, og hadde ønsket en bedre prosess. Dette er et helt spesielt tilfelle. Jobben var ledig nå, og vil ikke bli det igjen før om seks år. Det er ingen andre jobber som er aktuelle for meg framover, sa Wolden som understreket at han var én av mange søkere.

Trondheim kommune vil ansette sin nye rådmann i bystyret 17. desember.