HEMNE: Arbeiderpartiet foreslo Jorulf Gumdal som ny leder av kontrollutvalget i kommunestyret denne uka. Forslaget ble nedstemt. Det sørget flertallsgruppa, bestående av Sp, Høyre, Frp og Hemnelista, for. Dermed ble avstemningsresultatet 13-10 for å beholde Roar Kjerstadmo som leder. Kjerstadmo representerer Høyre.

Forslaget ble fremmet fordi det måtte velges flere nye medlemmer til kontrollutvalget fordi de hadde ansettelsesforhold i Hemne kommune. Det var snakk om medlemmer fra begge fløyene. Kjerstadmo var ikke blant disse.

Likevel fremmet Ap forslag på ny leder. Dette har sin bakgrunn i at Ap mener det er feil at lederen i kontrollutvalget representerer den gruppa som er i posisjon.

«Det er første gang i historien at lederen i kontrollutvalget blir valgt fra en konstellasjon i posisjon for å passe på de som sitter i posisjon. Det er meget spesielt og oppsiktsvekkende, men ikke lovstridig», uttalte opposisjonsleder Ståle Vaag (Ap) i et innlegg i det konstituerende kommunestyremøtet i midten av oktober.

Kjerstadmo avviste påstandene og påpekte at det var uproblematisk at han satt som leder, og påpekte at kontrollutvalget ikke er et klageorgan for politiske saker.

Kontrollutvalget består nå av Roar Kjerstadmo (leder), Jorulf Gumdal (nestleder), Øyvind Engvik, Unni Dahl og Odd Arne Gjengstø. Ap har flertall i utvalget.