Nissene kom fra alle kanter da de møtte barnehageungene og førsteklassene i Rindal på skimuseet fredag formiddag. De kom fra Tifjellet, Skåkleva og Garbergsfjellet, og de sørget for at ungene fikk en kjempedag til tross for øsende regn.

Det ble en travel dag for gammelnissene. Det var ikke så enkelt for dem å forstå ønskelistene med alle rare, moderne leker som de fikk servert av ungene, men ungene forklarte som best de kunne. Og gammelnissene lovet å gjøre sitt beste for å innfri ungenes ønsker.

Så kom farknissene på besøk, som fikk servert julegrauten sin på låven av barna. Etterpå sprang farknissene rundt på tunet og gjorde ablegøyer med ungene, som syntes det var kjempestas å fange farknissene. Og etter at alle farknissene var fanget, ventet boller og saft som nissekjerringene hadde disket opp på låven.

Nissedag på skimuseet er et samarbeidsprosjekt mellom frivilligsentralen, Venneforeninga ved skimuseet og Rindal skimuseum.

– Dette er blitt en fin tradisjon. Årets utgave var det 11. i rekken, og både liten og stor synes det er like artig hver gang, forteller daglig leder ved Rindal skimuseum, Anne Skjølsvold.