Lilly Lillegård Almli er travelt opptatt med å bake ut tynnlefser, eller «læms» som lefsebakerne i Knyken helst kaller det, når avisa Sør-Trøndelag besøker damene i melføyka på Orkdalsmessa lørdag formiddag.

– Vi er de sagnomsuste bakedamene i Knyken. Inntektene fra salget går til skiavdelingen. Men jeg vet ikke om det er så mange av oss som har unger i skiavdelingen lenger, sier hun og ler.

Almli tar seg gjerne tid til å forklare bakeprosessen for STs lesere. Lefsebakerne i Knyken har til og med laget et eget oppskriftshefte, der vi har fått lov til å sakse denne oppskriften:

1 kilo potet skrelles og kokes i vann tilsatt litt salt. Sil av når de er ferdig kokt. Avkjøl potetene litt før de males. Tilsett følgende:

1 kopp kulturmelk

1 kopp smeltet margarin

3 kopper hvetemel

4 ts bakepulver

Lørdag var det stint av folk som fulgte prosessen fra utkjevling til ferdige lefser, og mange benyttet anledningen til å få med seg hjem godsakene til jul. Men rakk man ikke innom, kan man jo bare gjøre som Almli forklarer i videoen over.