Appen Jodel har i ei god stund blitt brukt som en kommunikasjonsarena for ungdom i Orkdal og omegn. I stor grad har den blitt brukt av elever ved Orkdal vidaregåande skole (Follo), samt 10.klassinger.

Her kan brukerne sende anonyme meldinger om hverandre. Dette har blant annet ført til at elever har brukt appen til å spre rykter om hverandre. I tillegg er mange elever navngitt.

Meldingene som ofte starter med «ryktes at...», har gjerne en tilknytning til fester eller er av seksuell karakter.

I utgangspunktet kan meldingene være tenkt som artigheter mellom venner. Men det er i så fall en syltynn grense til at det i stedet blir uthenging og mobbing.

Rektor ved Orkdal vidaregåande skole, Kristoffer Uppheim, sier at han kjenner til at appen finnes, men at han ikke har registrert at den har vært tema på skolen.

ST har forsøkt å komme i kontakt med skolens elevrådsleder uten å lykkes. Dette for å få en kommentar om Jodel-bruken.

Lensmann i Orkdal og Agdenes, Tor Kristian Haugan, sier at politiet så langt ikke er kontaktet av noen på bakgrunn av aktivitet på appen.

Appen Jodel har kommet i søkelyset i flere deler av landet. Flere norske aviser skriver at elever er blitt sextrakassert via appen. I Porsgrunn la noen ut en anonym trussel om en skolemassakre via Jodel. Dette ble meldt til politiet, og to 16-åringer ble pågrepet, skriver lokalavisa Varden.

I Orkdal er nå muligheten for å bruke appen nå stengt av grunnet «noen tilfeller av misbruk».