Astrid Smeplass fra Rennebu har opplevd en eventyrlig start på sin musikalske karriere. Hun har vært på toppen av listene både her hjemme og internasjonalt. Men hun er ikke blitt blasert og uten bakkekontakt av den grunn.

Jublet vilt

Det var veldig tydelig under lørdagens utdeling av musikkprisene P3 Gull, der Astrid S – som hun heter som artist – var nominert til to av de fire prisene.

Da hun ble ropt opp som vinner av den første kategorien, årets nykommer, jublet hun voldsomt, og det var svært tydelig at dette var noe hun satte enormt stor pris på.

Takket Rennebu

Da hun gjenvant fatninger og talegavene, benyttet hun anledningen til å takke:

– Det her er den første gang jeg er blitt nominert, og det er veldig stort for meg å få en sånn nominasjon. Tusen takk til P3, Universal, Halvor, Rennebu, mamma og pappa, og alle som er her i dag og alle som hører på musikk og støtter norske artister. Dette gjorde meg veldig glad.

Rett i Justads fang

Astrid S var også nominert i klassen for årets låt. Der konkurrerte hun mot sterke navn som Daniel Kvammen, Kygo, Madcon og Susanne Sundfør.

Prisen ble delt ut av en av Astrid S’ favorittartister, Sondre Justad, som sto for utdelingen sammen med Marit Larsen.

Astrid kunne juble for andre gang, og sprang rett i fanget på Justad, før Marit Larsen fikk en varm klem.

– Åhhhhh, Herregud!!! Dette er det beste jeg har vært med på, sa en særdeles glad rennebujente.

Det var en aldri så liten ungpikedrøm som gikk i oppfyllelse for Astrid Smeplass lørdag kveld.

– Da jeg var lita, så jeg på prisutdelinger som for eksempel Grammy, og drømte om at jeg selv var der. Og så lot jeg som om jeg holdt takketale, forteller hun til ST.

Lørdag fikk hun leve ut jentedrømmen, og det til og med to ganger!

Rolig feiring

– Ble det heftig feiring under P3 Gull-festen?

– Nei, det ble ganske rolig. Jeg satt for det meste bak i lokalet og kilte føttene mine, for jeg var så klar i beina etter å ha gått med høye hæler. Der satt jeg og så på dem som var fulle og danset. Jeg dro hjem i totida og spiste sjokolade og la meg.

Lager alt selv

Astrid S bor i Oslo, men er også mye i London og Stockholm der hun jobber med nye låter. I motsetning til mange andre popartister, som får ferdigproduserte låter, lager Astrid S alt selv – både tekster og melodier.

– Det er kanskje mange som lurer på hva jeg bruker tiden min på, og det er nettopp det å lage låtene som tar mest tid. Mange velger ferdigproduserte låter, men for meg er det å lage låtene en stor del av det å være artist. Jeg har også skrevet låter til andre.

Til Pstereo

Nest siste helga i august kommer Astrid S «hjem». Hun er en av de første som er booket til Pstereo.

– Det blir kjempeartig. Det blir litt hjemmebane for meg, og jeg gleder meg veldig, sier Astrid som røper at hun blir å finne på artistlista hos flere festivaler neste sommer.