HEMNE: Hemne videregående skole har nylig hatt MOT til å glede-dagen. Det ble en gledens dag for alle.

Laurits Andersen, Guro Stamnestrø, Johanne Andersen Island, Trine Sivertsvik Røstvold, Ane Sødahl og Asbjørn Øyan Solheim utgjør Ungdom med MOT – det vil si de er utdannet MOT-informanter – på HVS.

En kveld satte de seg ned for å brainstorme – med julemusikk som inspirasjonskilde, og utfordringa var: Hva skal vi finne på?

Dagens snakkis

Laurits kom opp med ideen som ble gjennomført i praksis; «vi kjøper inn mandariner og skriver en hilsen til hver enkelt elev». Enstemmig vedtatt!

Derfor kunne elevene – ca 170 i tallet – på skolen smykke seg med titler som «Kjekkas», «Tøffingen» og «Fina» neste dag.

– Selv fikk jeg tittelen «Heggkjekk» – jeg er fornøyd med den, sier Laurits Andersen med et smil.

– Det ble en snakkis, og vi hørte mange spørre hverandre «hva sto det på mandarina di?», forteller Ane Sødahl.

Fine tilbakemeldinger

Også lærere, rengjørere og administrasjonen fikk ei skål med mandariner, disse med hjerte på, ledsaget av et hyggelig brev. Storparten av denne MOT til å glede-dagen ble brukt til sosiale tiltak som MOT-quiz og musikk i kantina, mens fellesarealet ved skolens ekspedisjon ble pyntet med en diger MOT-banner og ballonger.

Gjengen bedyrer at de selv også hadde glede av å glede de andre.

– Det var artig, hvis ikke hadde vi ikke gjort det, sier Guro Stamnestrø.

– Dette var slett ikke noe pliktløp, noe vi «måtte» gjøre. Vi ønsket å glede de andre på skolen, og tilbakemeldingene tyder på at det ble satt pris på, sier Ane Sødahl.

På stand

18. og 19. desember skal de stå på stand på Falksenteret.

– Vi ønsker å spre informasjon om hva MOT egentlig er, og denne dagen skal vi i tillegg servere gløgg og invitere folk til å synge julesanger!