Etter at publikum har stemt på sine kandidater gjennom SMS-avstemming, er Gunnar Bruheim fra Rennebu en av tre kandidater som står igjen til å kunne bli hedret med den nasjonale frivillighetsprisen 2015. En jury kårer vinneren som blir offentliggjort torsdag 3. desember.

Dugnadsbygda

– Det var bra uventa både å bli foreslått og ikke minst å bli blant de ti nominerte og til slutt blant de tre nominerte, sier Gunnar Bruheim som torsdag drar til Oslo sammen med kona Liv og de to døtrene sine.

Her blir han og de andre nominerte tatt imot og gjort stas på av Frivillighet Norge.

Bare det å bli nominert betrakter han som en seier.

– Jeg føler meg som en av dugnadsgjengen i Rennebu. Rennebu er ei dugnadsbygd der det største er Rennebumartnan med nesten tusen frivillige, sier Bruheim som sier han har sterk tro på dugnad som arbeidsform.

– Dugnad innebærer sosialt samvær, det blir noe igjen til fellesskapet og vi får påfyll.

Skispor til folket

Hvis han skulle vinne, har han bestemt at prisen på 50 000 kroner skal gå til ny spormaskin til skigruppa i Rennebu idrettslag.

– Skispor til folket er viktig. Folk som kjører løyper gratis, fortjener ei skikkelig maskin slik at de ikke blir stående fast på fjellet, sier han.

Unik ildsjel

Gunnar Bruheim fra Rennebu blir presentert som en unik ildsjel som hele lokalsamfunnet i Rennebu nyter godt av. Det er ingen hemmelighet at mange i Rennebu har nytt godt av Bruheims kapasitet og vilje når det gjelder frivillig arbeid i over 50 år.

«Han er en unik ildsjel som bidrar til aktivitet, utvikling og trivsel for alle generasjoner», står det i begrunnelsen for Bruheims nominasjon.

Med sine 82 år er han fortsatt aktiv i frivillighetens tjeneste.

Ydmyk og stolt

Frivilligsentralen i Rennebu underskriver Bruheims kandidatur. Han er turvenn, besøksvenn og er også utnevnt til frivilligsentralens egen Reodor Felgen.

«Alt som skal fikses, det fikser Gunnar. Vi vet ingen som fortjener å få Frivillighetsprisen 2015 mer enn Gunnar Bruheim. Det han har gjort og fortsatt gjør for bygda, er helt fantastisk», står det i nominasjonen.

– Dette er fantastisk artig. Jeg blir litt ydmyk og stolt over at en slik liten plass gjør seg bemerket i en nasjonal kåring. Det viser hvor viktig ildsjeler er i små lokalsamfunn. De blir lagt merke til. Det er knallmorsomt, sier Maj Britt Svorkdal Hess, leder i Rennebu frivilligsentral.

– Gunnar er en fantastisk fin fyr som er god både «inna og uta». Han har mye kunnskap, han er praktiker samtidig som han er estetiker, sier Hess.

Tre kandidater

Det er Rennebu frivilligsentral, Rennebu idrettslag og Lions Rennebu som har foreslått Bruheim til prisen

De to andre som er med i finalen er Aasmund Robert Vik, LLH Oslo og Akershus og Dugnadsgruppen i Hvaler kulturvernforening.