Politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at jenta, som mandag ettermiddag ble skadet av en 14 år gammel gutt i Orkdal, i hovedsak har skader i hoderegionen.

– Det er snakk om ei svært ung jente. Hun er utsatt for betydelig vold, men slipper trolig unna uten varige, fysiske skader, sier han.

Politiet har foreløpig ikke full oversikt over hva som eksakt har skjedd. Men jenta, som skal være i skolealder, har utpekt ham som den som står bak voldsutøvelsen.

– I tillegg er det gjort funn på stedet som knytter ham til ugjerningen, sier Vang.

– Er det brukt noen form for gjenstander eller våpen mot jenta?

– Det kan jeg ikke si noe om nå, men det er blant annet slike ting vi kartlegger i etterforskninga.

– Hvilken relasjon har mistenkte og fornærmede til hverandre?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Vang.

– Er det snakk om ett åsted eller flere? Og har volden skjedd innen- eller utendørs?

– Vi har ett bestemt sted der det skal ha skjedd. Jeg vil ikke si noe mer enn det. Samtidig undersøker vi flere steder, sier mannen som er påtaleansvarlig i saken som politiet fra første stund omtalte som «en veldig alvorlig sak».

Vang forteller at «14-åringen bor i området» og at «begge er hjemmehørende i orkdalsregionen».

Jenta ble i går ettermiddag fraktet til sykehus for undersøkelser. Gutten ble tatt med til Barnehuset i Trondheim for avhør.

– Han har nektet å la seg avhøre. Vi ser foreløpig ingen grunn til å presse på for et nytt avhørsforsøk. Han er nå tatt hånd om av barnevernstjenesten, sier Vang.

– Finnes det vitner til hendelsen?

– Ikke direkte øyenvitner, sier han.

Opp mot ti vitner som har relasjoner til mistenkte og fornærmede, ble mandag kveld avhørt. Denne delen av etterforskninga fortsetter i dag (tirsdag).

– Vet dere i det hele tatt noe om hvorfor gutten har utøvd vold mot den unge jenta?

– Nei, men vi holder alle muligheter åpne. Vi vil fortsette med vitneavhør og krimtekniske undersøkelser, svarer politiadvokaten.

Veien mellom Sika og Kvåle ble mandag i 14-tida stengt på begge sider. Området hvor politiaksjonen pågikk er i området ved og rundt der Buan gård ligger.

Politiadvokat Hans Vang. Arkivbilde