Klima- og miljødepartementet har nå oppnevnt nye medlemmer i rovviltnemndene. Gunn Stokke Iversen fra Buvika er blitt oppnevnt for de neste fire årene, i kraft av å være fylkespolitiker (Sp).

– Dette er et svært viktig, men vanskelig arbeid. Jeg ønsker å ha en rovdyrpolitikk som bygger på prinsippene om regional forvaltning, effektivt uttak av rovdyr som representerer et skadepotensial, og erstatning for tap påført av rovdyr, sier hun.

Sp-politikeren på fylkestinget mener det er avgjørende for næringsvirksomhet og livskvalitet at rovdyrforliket fra 2011, blir fulgt opp i tråd med Stortingets intensjoner: Storsamfunnet skal ta ansvaret for belastningen som rovdyra fører med seg på vegne av de som blir berørt.

– Den som blir påført tap som følge av rovdyrangrep, skal kompenseres for dette. Uttak av rovvilt er statens ansvar, og må skje på en effektiv måte når fellingstillatelse er gitt, sier hun.

– Vi har til tider store problemer også i STs nedslagsfelt, så dette blir arbeid både lokalt og regionalt, legger hun til.