Klokken 00.35 natt til mandag fikk nødetatene melding om brann i en bolig på Orkanger. Da mannskapene kom frem sto tomannsboligen i full fyr. Det opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

I 06.30-tiden mandag morgen opplyser operasjonsleder Ole Petter Hollingen at én person er bekreftet omkommet.

- Vi har funnet én person i ruinene, og har grunn til å tro at det er vedkommende som ble meldt savnet etter brannen. De pårørende er varslet, sier Hollingen.

Ti ble evakuert

Totalt ti personer ble evakuert da det begynte å brenne i huset.

- Det befant seg tre personer i den halvdelen som det begynte å brenne i. To av disse tok seg ut selv, mens en tredjeperson er savnet. De to som tok seg ut ble brakt til Orkdal sjukehus for en sjekk etter å ha fått i seg røyk, sier innsatsleder Erik Bang Danielsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Den savnede ble altså senere mandag morgen bekreftet omkommet.

I den andre halvparten av tomannsboligen befant det seg en familie bestående av åtte personer. Alle disse har tatt seg ut og er innlosjert hos slektninger i området.

Varslet naboer

Også personer som bor i nabohusene ble satt i beredskap. Beboerne i det nærmeste huset måtte ut av boligen en periode, men fikk returnere i løpet av natta.

- Vi har bedt naboene om å holde seg våkne slik at de er klare til en eventuell evakuering, sa operasjonsleder Wiktor Pedersen mens brannen herjet.

Like før klokken 02.45 kunne innsatsleder Erik Bang Danielsen bekrefte at brannen var under kontroll. Da røk fortsatt kraftig fra stedet, og det ble varslet at etterslokking ville foregå videre utover natta og morgenen.

- Vi har ingen formening om årsaken til brannen foreløpig, sier Bang Danielsen.

Huset er totalskadet etter brannen. Det pågår mandag morgen fortsatt etterslokking, og politiet har vakthold på stedet i påvente av kriminaltekniske undersøkelser.

Én person er funnet omkommet etter at en tomannsbolig begynte å brenne på Orkanger natt til mandag. Foto: Jonas Bjørkli
Røyken og flammene sto høyt til værs fra brannstedet natt til mandag. Foto: Jonas Bjørkli