Den tidligere damelandslagstreneren i håndball, Sven Tore Jacobsen, kom i tirsdag hjem fra Polen og EM i håndball for menn. I løpet av et par dager fikk han og samboer Hilde Solbakken med seg de spennende kampene mot Polen og Makedonia.

– Det var litt av en opplevelse. Vi var 26 i følget vårt som reiste ned sist lørdag. Sammen med en del andre ble vi cirka 100 nordmenn på tribunen. Vi forsøkte å overdøve 16 000 polakker under kampen mot Polen, men det var vanskelig, ler mannen, som i mange år har vært bosatt i Skaun.

Jacobsen var treneren som startet håndballinteressen for menigmann i Norge. Som damelandslagstrener i perioden 1984-1993 tok Hanne Hegh og co blant annet sølv i OL i 1988 og 1992.

– Hvordan opplever du den norske suksessen for håndballherrene i dette mesterskapet?

– Det er veldig moro, svarer han.

– Klør det i fingrene etter å stå på sidelinja igjen og styre laget når du opplever en slik heksegryte?

– Nei, egentlig ikke. Nå var vi i Polen for å oppleve livet fra tribuneplass. Som trener er det et helt annet fokus, da er du levende opptatt av hver minste ting som skjer ute på banen, forklarer han.

Onsdag kveld skal Norges møte mesterskapsfavoritt Frankrike. Med seier eller uavgjort, er landslagstrener Christian Berges mannskap i en sensasjonell semifinale. Den kampen skal Jacobsen se på tv hjemme i stua.

– Hvordan tror du det går?

– Jeg tipper ikke resultat, jeg er kun entusiast, sier han.

– Uansett utfall har Norge gjort et godt mesterskap?

– Utvilsomt! De har greid å beholde roen og kommet tilbake i kamper med dårlige perioder. Det er imponerende!

– Hva synes du om Berges innsats som trener?

– Det er en enkel øvelse å svare på: Det er resultatene som teller.

– Vil pulsen din overstige 100 under kampen i kveld, tror du?

– Ved en jevn kamp vil nok det skje utover i andre omgang, humrer mannen som ble tildelt Olavstatuetten i 1994 for sine bragder som håndballtrener.