Hemne videregående skole går nye veier, for i natt vil skolen være åpen for elevene.

– Dette er første gang vi har undervisning om natta, forteller Astrid Hofset Nilssen som er rådgiver ved skolen.

Innovasjonscamp

Tirsdag og onsdag denne uke blir det for første gang arrangert innovasjonscamp ved skolen. Dette er en læringsmetode der skolen knytter til seg både kommunen og næringslivet.

I dag (tirsdag) hadde skolen besøk av en rekke representanter for næringslivet, og i kveld, natt og i morgen skal eleven jobbe med konkrete problemstillinger der en jury skal peke ut ei vinnergruppe onsdag ettermiddag.

– Problemstillinga fra næringslivet var «Hemne 2030»; hva må til for at Hemne skal være en god og attraktiv plass å arbeide og bo i 2030? Dette skal elevene svare på, og så skal resultatet legges fram i Kulør’n onsdag ettermiddag, forteller Nilssen.

Nattåpent

De kaster ikke bort tida, for skoledagen på tirsdag går helt fram til klokka 22. Og det er ikke slutt med det.

– Vi holder skolen åpen hele natta, slik at de som vil jobbe med oppgavene utover natta kan få lov til det. Og det ser ut til at de aller fleste blir værende etter at skoledagen er over klokka ti i kveld, sier rådgiveren som blir svært entusiastisk når hun ser ungdommenes engasjement.

Helt nytt

– Dette er kjempestas. For oss er dette helt nytt, vi har aldri prøvd dette før. Men det har vært veldig vellykka så langt. Da veilederne og juryen kom i dag, ble det en spesiell stemning. Og det ser ut til at kreativiteten blir større og større jo lenger ut på dagen vi kommer. Det fungerer også veldig bra at gruppene er satt sammen på tvers av klassene, sier Nilssen som roser næringslivet for velviljen:

– Bedriftene har vært så positive. Med én gang vi spurte, sa de «ja, dette blir vi med på».