Rindal sparebank etablerer et nytt avdelingskontor i Trondheim i løpet av 2016.

Banken går mot strømmen og satser nå på en nyetablering i Trondheim, hvor banken allerede har en betydelig kundemasse, opplyser banksjef Magne Bjørnstad i ei pressemelding.

Avdelingskontoret blir lokalisert på Grilstad Marina, og Rindal sparebank velger en etablering i en bydel i Trondheim med sterk vekst. Banken lyser ut to stillinger til å betjene avdelingskontoret nå i første omgang.

Rindal sparebank er medeier i Trondheim Aktiv Eiendomsmegling sammen med ni andre lokale Eika-banker i Sør-Trøndelag, og etableringen av et nytt avdelingskontor vil skje i tett samarbeid med bankens meglerkontor.

Rindal sparebank har lagt fram et godt årsresultat for 2015 på 17,1 millioner kroner før skatt, og har hatt en vekst på 8,2 prosent i utlån og 9,2 prosent i innskudd i 2015.

Banken er én av de minste bankene i Midt-Norge med en forvaltningskapital på ca. 1,5 milliarder kroner. Men med en ren kjernekapitaldekning på 24,2 prosent, er lokalbanken samtidig en av de mest solide bankene i Norge.

Banken er derfor svært godt kapitalisert, og har ambisjoner om en vekst i personkundemarkedet i Trondheim de kommende år.

Flere lokalbanker i Eika-alliansen velger en annen strategi enn de store bankene som varsler nedleggelse av filialer og avdelingskontor, og mange Eika-banker har etablerte flere nye kontorer i 2015.

Lokal tilstedeværelse med faglig tyngde i rådgivningen, står ifølge pressemeldinga sentralt i Rindal sparebank. I tillegg satses det tungt på en digital utvikling for å møte økte krav til effektiv bankdrift og økt konkurranse i bankmarkedet.