SNILLFJORD: Flere henvendelser til Snillfjord kommune har ikke ført fram: Eirik Vaslag fortviler over at det nedlagte Bergheim Gartneri fortsatt ser ut nærmest som en krigssone. Slik har det stått siden nedleggelsen en gang på 90-tallet.

Fare for dyra

– Jeg kan ikke se at det har vært framgang i denne saken, og forholdene ved gartneriet har absolutt ikke blitt bedre med tiden. Vinter med snø og stormbyger har ødelagt og kastet glasskår utover, og grunnmuren under gartneriet har slått store sprekker og truer med å velte utover mot nabohuset som står like ved, sier Vaslag.

I tillegg påpeker han at det er trafikk av rådyr og annet vilt rundt gartneriet. Det er stor fare for at dyra kan bli påført skade.

Føljetongen

ST har skrevet om saken flere ganger. Fra arkivet finnes følgende saker:

* 9. januar 2013: «Det ser ikke ut» – det er nabo Eirik Vaslag som fortviler i reportasjen.

* 2. februar 2013: «Må rydde opp» – Snillfjord kommune har gitt grunneier frist til 1. juli dette året for å rydde opp.

* 6. september 2014: «Bergheim Gartneri igjen» – Eirik Vaslag og kona skriver åpent brev (leserinnlegg i ST) til Snillfjord kommune der de ber om opprydding.

* 3. september 2015: «Nå skal det ryddes» – rådmannen i Snillfjord anmoder grunneier til å foreta rydding selv for å unngå å iverksette rydding på grunneiers regning.

* 7. februar 2016: Ingenting har skjedd, og Eirik Vaslag ser seg igjen nødt til å henvende seg til Snillfjord kommune med ei «purring».

– Nå håper jeg virkelig på hurtig svar fra kommunen om hva som skal skje og når, sier Vaslag.

Svarte ikke

Ordfører John Lernes sier følgende om saken:

– Jeg vet at ting er på gang, men jeg kjenner ikke saken i detalj. Jeg må sjekke det når jeg kommer på jobb i morgen (mandag), sier Lernes.

Da ST snakket med grunneier i den første reportasjen fra 2013, innrømmet han at saken har vært ei belastning, men at han hadde til hensikt å rydde opp. I dag (søndag) svarte grunneier ikke på STs telefonoppringning.